Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 20 januari 2012

C-hour som i clementin?


Idag har jag köpt bedårande söta miniclementiner, som är så pyttiga och gulliga att man nästan inte törs skala dem och äta upp dem. Man kan liksom inte äta upp bebisar.

Fredag hör ihop med chardonnaytimme, även populärt kallad c-hour, och då passar det ju bra med dessa små rara frukter. Men frukta icke! Den typ av c-hour man kan uppnå med dem som sällskap ersätter på inget sätt den vanliga. Det är omöjligt som substitut trots att c-hour då skulle kunna stå för både clementintimme och c-vitamintimme.

Den som innehåller vitt vin är på något sätt mer min stil; lite godare, lite lyxigare och lite roligare.

Så om bara några minuter tar jag med mig några röror och lite crostini och skuttar (jo, med min renoverade rygg går det nästan, nästan att skutta idag, så mentalt gör jag det) till en av mina mest underbara grannar. Henne har jag inte sett sedan förra året, så nu blir det kramkalas, catching up, babbel och bubbel i härliga doser kvällen lång.

Idag tänjer vi på timmen, som traditionsenligt börjar kl 17 och umgås hela aftonen. Chardonnaytimmen blir då en liten förfest - helt perfekt start på helgen.

Skål och ha en skön fredag!

11 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Det låter så trevligt med er Chardonnaytimme :)
Kram och ha en go'helg!

Smulan sa...

Ditt inlägg får mig att tänka tillbaka då jag var yngre och bodde hemma. Man fick en clementin och i den så kunde man hitta små minibitar som låg på en annan. Man fick för sig att det var en bebis som låg hos sin mamma så man vågade inte äta dom...skratt...jag var som sagt inte så gammal då....

Kram o ha en fin kväll

Anonym sa...

hej fina
Stort tack för din fina feedback på frågan om Dem och De. Jag vet precis problemet, och jag har alltid haft en fin och bra Svenska i bakgrunden, men när det kommer till De och Dem.. Ja du vet.

Dina underbara ord, och förklaringar hjälpte mycket.

Tack! (Trots att du kommer att läsa om de felaktiga de och dem framöver) Men det är lite för att reta dem som kommentarer, och främst mailat :D

Stor kram!

Micke sa...

C-hour sounds good! :-)

Ha en riktgt bra helg! :-)

Anneli sa...

Det låter helt underbart! :)
Kram!

Anonym sa...

Nu har jag läst din bok. Handlingen är intressant, ny! Men du upprepar lite väl ofta att hennes mamma är död, t.ex att hon säger det till varenda person hon träffar. Visst kan man göra det men det kan bli lite tjatigt i verkliga livet också. Jag blir irriterad på Saga som person men samtidigt liknar hon mig väldigt mycket så det kanske är därför också. Däremot förstår jag inte hennes logik i att förlåta Johan. Det är som om hon erkänner att det var hennes fel eftersom hon inte hade sex med honom, då hade han rätt att kyssa en annan kvinna och att förlåta ngn för att hennes pappa gjort något värre. Det går inte att jämföra. Jag gillar hur du skriver, men jag tycker du ska skriva något nytt nu, inte fortsätta berätta om Saga.

Malla sa...

mmm såna köpta vi med!
ha en toppenlördag! :)

Husfrun sa...

Mm, låter mycket trevligt :)

Nu har din bok köpts in till mitt bibliotek :) Nu väntar jag bara på en lucka i mitt liv där jag hinner läsa den!

Joanna Björkqvist sa...

Carina: Den är underbar! Du borde också ha en då och då! :) Kram!

Smulan: Jag minns också det - så sött egentligen! Kram!

Stoffisen: För min del får du skriva hur du vill - det finns betydligt värre saker att störa sig på i livet! ;) Kram!

Micke: It is! Ha en fin helg du med!

Anneli: Det var det! Kram!

Anonym: Vad kul att du läst min bok! Lite synd att du är anonym här, för jag blir alltid nyfiken på personen bakom orden.

Tack för dina tankar kring boken - jättekul att du tar dig tid att skriva!

Att Sagas mammas död påverkar henne mycket är själva basen i berättelsen, så visst berättar hon det ofta, men inte direkt i snabbköpet med främmande människor, utan hon pratar med sina vänner och släktingar om det. Särskilt nu när hon fått dagböckerna genomsyrar hennes mamma hennes liv.

När det gäller att hon förlåter Johan så tar det ju några veckor, men jag tycker ändå att det är rimligt. Lite kan det faktiskt vara en ålders- och att ha barn tillsammans-fråga. De som läst boken och själva är 40+ och har halvstora barn tycker att hennes handlande är logisk, medan yngre och barnlösa tenderar att tycka att hon förlåter för lättvindigt.

I min vänkrets är det (sorgligt nog) inte helt ovanligt att mannen träffar en annan och verkligen tar steget fullt ut och har sex med denna nya. Ibland i veckor. Även dessa bedragna väninnor är snara att förlåta och säger att man inte bara kan slänga bort 20 år tillsammans, för att maken haft en fyrtioårskris och lockats av att någon annan vill ha honom... Mycket intressant, tycker jag.

Kul att du gillar hur jag skriver. Kanske blir det en helt annan bok framöver - jag får se!

Malla: Och goda var de med! Ha en fin lördag du med!

Husfrun: Vad kul att boken finns på ditt bibiotek! Ska bli spännande att höra vad du tycker om den, när du hinner läsa. Förstår att du har mycket nu!

Camilla sa...

Ajajajajaj...och den timmen missade jag.
Attans ;)
Nå ja..jag hade en trevlig fredagskväll i alla fall ;)
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Camilla: Det är ju ändå huvudsaken! Kram!