Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 27 januari 2012

Efter en kväll följer en dag

Skaldjursrisotto med babyspenat och rökt lax.

Vi fick en fantastiskt trevlig kväll igår, mina fyra härliga väninnor och jag. Ovan ser ni en bild på den goda huvudrätten och det var skaldjursrisotto toppad med babyspenat, grovriven parmesan och rökt lax. Efter att ha sett alla tre sända avsnitten av årets Sveriges mästerkock har jag insett att risotto är trendrätten som gäller sedan en tid tillbaka.

Min blev väldigt god. Jag smakade av riset ett par gånger för det gäller att inte få det under- eller överkokt. Det är en konst minsann och proffskockarna på TV4 är inte nådiga mot de arma tävlande när de inte når perfektion. Jag hällde i lite extra vitt vin och rörde ner massor av parmesan för att det skulle bli riktigt krämigt och gott.

Mina väninnor är inte lika kritiska som de bistra kockarna på TV, men de uppskattade i alla fall maten och det var trevligt. En liten portion blev över och jag drygar ut den med bröd så räcker den till lunch för mig idag - perfekt.

Kvällen gick otroligt snabbt och vi fnissade en hel del. Att hålla det hela på en hyfsad nivå rent ljudmässigt, av hänsyn till de tre familjemedlemmarna som redan lagt sig, var inte det lättaste för ibland räckte det inte med att fnissa. Det blev gapskratt också.

Klockan hann med råge passera midnatt och lite till innan flickorna lämnade mig och på denna trevliga afton följde en extremt kort natt. När klockan ringde efter drygt fyra timmar kändes det som om jag just lagt huvudet på kudden.

Thank God it's Friday, skulle man kunna säga.

Uppdatering: Den som tröttnat på tacos på fredagar (eller av annan anledning är nyfiken) hittar receptet under fliken Matigare recept ovan. Och självklart finns även apelsinsalladen under Sötare recept.

11 kommentarer:

Camilla sa...

Mums!
Du kanske skulle ta och ställa upp på nästa års mästerkock?
Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Det kan vara värt med för lite sömn ibland, eller hur? :)

Jag brukar också se Sveriges Mästerkock och just risotto verkar herrarna kock vara väldigt kinkiga på.

Önskar dig en toppenhelg!
Kram

Ninas skrivarlya sa...

Vad härligt med tjejkväll. Då är det värt med sömnunderskott. Du får ta igen det i helgen istället. :)

Anonym sa...

Åh jag fick ett härligt leende av din text, kan riktigt höra er :)
Härligt!
Kramar Åsa

Åsa sa...

Åh jag fick ett härligt leende av din text, kan riktigt höra er :)
Härligt!
Kramar Åsa

Joanna Björkqvist sa...

Camilla: Faktum är att jag faktiskt skulle tycka att det var jättekul, bortsett från en hyfsad viktig detalj; jag äter varken kött eller kyckling och kan därmed inte alls laga detta. Dels gör jag det aldrig och dels kan jag inte smaka av... Kram!

Carina: Det var absolut värt det! :)

Önskar dig detsamma! Kram!

Nina: Japp, känns väldigt värt det och nu för tiden kan jag få jag ju få fina sovmorgnar tack vare att barnen sover länge också! :)

Joanna Björkqvist sa...

Åsa: Nog hördes vi! ;) Kramar!

anette sa...

Ser ljuvligt gott ut och smakade säkert helt fantastiskt.
Kanske får bli detta i helgen :)
Ha en härlig fredag
kram

Åsa ö sa...

Tack för recepten och de kommer göras!! Apelsinerna var ljuvliga, vi hördes nog men väckte vi"någon"?
Det verkade lugnt när vi drog oss hemmåt......kraam

Bubbel sa...

Åh vad smarrigt det lät!:) kram

Joanna Björkqvist sa...

Anette: Det var supergott! Ha en fin helg, vad du än äter! :) Kram!

Åsa: Det skrattades och pratades en del kring gårdagen vid middagen ikväll och käre maken härmade hur högt vi lät, men jag var glad över att ingen ilsken karl sa åt oss att vara tystare igår, för det är ju så svårt att skratta tyst.... ;) Kram!

Bubbel: Det var det!!!