Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 20 januari 2012

Grym kille, det där!


Jag är så nöjd med besöket hos sjukgymnasten igår. Vilken professionell kille! Han lyssnade tålmodigt på min berättelse om den onda ryggen och lite synd om honom var det kanske när jag protesterade mot att han skulle skriva att jag inte hade någon utstrålning. Det gick ju bara inte att låta bli att påpeka hur det kunde tolkas.

Leende förklarade jag att det i alla fall skulle bli ett bra blogginlägg. När han slutligen läste upp vad han skrivit i journalen påpekade han att han förtydligat vad han menade, så det inte skulle missförstås. Det tycker jag var snällt.

Men det bästa och roligaste var ju ändå förstås att behandlingen med TENS-apparaten gav sådan fantastisk hjälp. Jag fick också recept på en övning som jag ska göra varje vaken timme för att lätta på trycket i ryggen och det gjorde jag igår. Och kommer att fortsätta göra under dagen, trots att jag inte är någon träningstyp.

Det som har hänt med ryggen är att en disk buktar ut, av någon anledning som jag inte förstår för jag har inte gjort något märkligt vad jag vet, och det leder till våldsam smärta och begränsad rörlighet. Det jag ska göra att att försöka få in disken ordentligt igen. Övningen går ut på att ligga på mage, sätta händerna i axelhöjd på underlaget och häva sig uppåt så ryggen blir som en båge åt "fel" håll. Tio sådana ska jag göra varje gång och det gör jag flitigt nog varje vaken timme.

Jag kan också ligga och läsa på det sättet som man gör när man solar baksidan på stranden. Det är också bra. Det jag ska undvika är att böja mig framåt.

När jag vaknade i morse kände jag att jag kunde ta mig ur sängen oerhört mycket smidigare än jag kunnat den senaste månaden. När jag sedan började gå var det inte alls lika plågsamt att flytta fötterna framåt. Det har gjort gräsligt ont tidigare.

Fortfarande ska jag sitta så lite som möjligt och om jag sitter ska jag svanka eller ha en kudde bakom ryggen, för när jag säcka ihop kan disken börja bråka och vara på väg att bukta igen.

Helst ska jag ligga eller gå omkring och det ska jag försöka göra, för det är fantastiskt att vara på väg tillbaka mot en fungerade rygg/tillvaro igen.

På måndag har vi dejt igen, sjukgymnasten och jag, och jag ser faktiskt redan fram emot det. Hoppas, hoppas jag kan berätta för honom att jag då är helt bra igen. Känns ofattbart efter denna långa plågsamma period.

Det verkar bli en riktigt bra fredag och detsamma önskar jag er, härliga bloggläsare!

6 kommentarer:

mockapocka sa...

Kan det vara arbetet med boken som har orsakat diskproblemet? Jag menar då att eftersom skrivprocessen verkar vara väldigt intensiv när man skriver på en roman så kanske man inte märker att man har en felaktig arbetsställning. Jag råkar nämligen själv ut för det så fort jag sitter mycket och intensivt framför datorn.

Underbart att behandlingen hjälper!

Västgötskan sa...

Jag har samma uppfattning från sjukgymnaster. Har varit hos en manlig sådan EN gång i livet och det var grymt bra mottagande! :-)

Duktiga Tjejen sa...

Jag är så glad och rörd för alla dina fina meddelanden på min blogg som droppar in då och då <3 Underbara Joanna.

Jag är glad för att din rygg verkar bli bättre!

Hoppas att medicinen jag fått idag får mig lite mer på banan igen. Vi får se. Saknar bloggvärlden och... mig själv.

Får spana in den där TENS-apparaten.

KRAM!

Hanna Lans sa...

Eller så går du till Bosse och blir bra på en timme. Oj, nu tjatade jag igen. ;)

Cissa sa...

Uuh, diskar i ryggen är inget att leka med! :-( Skönt att det går åt rätt håll och så snabbt också! :-)

Ha en mysig kväll!

Kram

Joanna Björkqvist sa...

mockapocka: Japp, jag tror att det är min arbetsställning som är grundboven i dramat, så att säga... Men nu går det åt rätt håll igen - hurra!

Västgötskan: Det är ju ett märkligt jobb att vilja bli, men så superbra att de finns! Kul att du också har goda erfarenheter!

Duktiga Tjejen: Om du visste hur ofta jag tänker på dig och hur ofta jag tittar in på alla dina kommentarer, om du själv inte skrivit något nytt inlägg, för att kanske eventuellt få en ny rapport om hur du mår. Önskar SÅ att du snart mår bra igen! Varm kram!

Hanna: Min käre make är exakt lika tjatig, men hans heter Börje! :)

Cissa: Det känns fantastiskt att vara på rätt väg igen! Kram!