Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 26 januari 2012

Konsten att förgylla en torsdag


Det är inte lätt att hinna träffa alla underbara vänner som man så innerligt gärna umgås med. Då känns det fint att kunna sno åt sig en alldeles vanlig iskall torsdag och locka hit fyra flickor på lite mat och vin. Det kommer att bli mycket trevligt och extra bra är det att det inte är någon fast konstellation, utan bara fyra härliga tjejer bland mina fina vänner.

Två av dem känner varandra rätt väl sedan många år, den tredje är min syster och hon har träffat alla vid något eller några tillfällen men är inte nära vän med någon av dem och den fjärde är en före detta arbetskompis till mig och hon har träffat ett par av de andra, men troligen inte alla tre.

Jag gillar när det blir så. Den gemensamma nämnaren är jag och att det är trevliga människor, helt enkelt. Min erfarenhet av kvällar av den här sorten är att det brukar bli spännande samtalsämnen eftersom det blir en salig blandning av helt nya diskussioner och gamla kära snackisar som alltid tenderar att dyka upp.

Vinet står på altanen och efterrätten är förberedd. Idag har jag dammat av en gammal klassiker; apelsinsallad med dressing av sockerlag, kanel och apelsinlikör. Till den serveras vaniljglass.

Vad vi ska äta mer vågar jag inte skriva, för jag har så moderna väninnor att de mycket väl kan slänga ett öga på bloggen innan de drar hit. Hehe.

9 kommentarer:

anette sa...

Mysigt med en tjejmiddag.
Önskar dig och dina väninnor en supermysig kväll med god mat som kryddas med skratt och kanske djupare reflektioner över något ämne som berör.
varm kram

♥ Carina ♥ sa...

Vad trevligt att förgylla en vanlig torsdag så där :)
Ha d gott!
Kram

Joanna sa...

Hej! Jag heter Joanna och är 23 år och när jag blev 14 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.
Så kolla gärna in min blogg:)
Ps. Du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)
Ps. Finns även flera tävlingar med fina priser så passa på att anmäl dej:)

Anneli sa...

Hoppas att ni fick en riktigt härlig kväll! Kram!

Marina sa...

Trevligt - hoppas det blev bra!

Camilla sa...

Men så trevligt.
Synd bara att inte JAG var bjuden ;)
Hoppas att ni fick en kväll med mycket skratt.
Och maten...DEN vill vi se idag :)
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Anette: Vi fick en kanonkväll! Kram!

Carina: Det kändes väldigt lyxigt! :) Kram!

Joanna: Hej namne! :)

Anneli: Det fick vi verkligen! Kram!

Marina: Det blev en kanonkväll!

Camilla: Du får flytta närmare, så är det smidigt för dig att komma - vore jättekul! Och jag har faktiskt lagt upp en bild på maten - innan jag såg din kommentar! Mums, så gott det var! :) Kram!

Andra intryck sa...

Vilken perfekt avslutning på en torsdag! Middag med vänner kan vara det bästa som finns, kul när inte alla känner varandra.

Joanna Björkqvist sa...

Andra intryck: Det blev verkligen hur mysigt som helst! jag vill gör aom det snart igen! :)