Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 30 januari 2012

Bokutmaningen 2012 antagen


Jag har hittat en rolig utmaning hos Fruntimmerslivet och tänkte att det faktiskt kan vara något som passar mig. Böcker har jag alltid gillat, som ni säkert redan förstått, och läser en hel del, även om jag slarvat den senaste tiden när jag varit för upptagen med min egen roman Nära dig. Min egen roman ligger förresten redan med på Fruntimmerslivets lista över lästa böcker 2012 - trevligt.

Nu behöver jag komma tillbaka till läsandet och tycker därför att Bokutmaningen 2012 kan vara en bra idé. Det gäller att läsa en bok per bokstav i alfabetet och det betyder 29 böcker på ett år. Man får själv välja om man ska placera boken på titelns bokstav eller författarens.

Jag har gjort en egen flik till detta och den hittar ni ovan. Vilka böcker jag läst ut i år kan ni se på respektive bokstav. Om de kommer att stanna kvar på just denna bokstav året ut vet jag inte, för kanske får jag stuva om framöver, så en bok jag från början placerat på titelbokstaven istället hamnar på författarnamnet.

Jag antecknar vilken månad jag läst boken också och det är väl mest för egen del, men det kan vara kul att veta. Några bokstäver känner jag redan nu på mig kommer bli svårare än andra att fylla. Men det ska ju vara en utmaning, så varför inte?

Månades bok i bokcirkeln, Tiger av Mian Lodalen, finns givetvis redan med, för den har jag läst ut inför träffen på onsdag denna vecka. Jag kommer att brodera ut utmaningen lite, för under varje bok kommer det att finnas ett mycket kort, men förhoppningsvis ändå kärnfullt, omdöme om boken. På så vis blir utmaningen också en tipsbank för lässugna.

Har ni något förslag på en bok jag bör läsa under utmaningen så får ni gärna berätta det för mig. Särskilt om ni har något hett tips på de mer udda bokstäverna.

Och om du också vill vara med i Bokutmaningen 2012 går det förstås alldeles utmärkt.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att den där Bokutmaningen sprider sig. Själv hittade jag den inne hos "Blås på, Märta". :)

Bubbel sa...

Grattis till din placering på listan, det var roligt att höra!

Vilken rolig idé med utmaningen, den kanske man skulle kunna haka på, får ta och damma av lånekortet tror jag...kram Bubbel

Maria sa...

Jag är på. Och fyller såklart i de böcker jag redan läst i år. Jätterolig grej! Fast jag kommer att läsa 52 böcker så det blir dubbelt på någon bokstav!

Kram

Andra intryck sa...

Vilken rolig utmaning! Snubblar jag på en bok på någon av de mindre vanliga bokstäverna lovar jag att hojta till.

Västgötskan sa...

29 böcker på ett år???
Dvs typ 2,5 st i månaden... Ha ha ha ha! Den var bra.... ;-))

Marina sa...

Kul grej, fast tveksamt om jag hakar på...då måste jag ju planera läsandet, och det är inte säkert att jag orkar ;)

Camilla sa...

Nog för att jag läser en hel del böcker. Men det går i perioder. Just nu hinner jag bara att läsa några rader innan mina ögonlock ramlar ner.
Jag har en hel lista med böcker som jag ska läsa. Bla. DIN bok :)
Kram!

Micke sa...

Det låter som en spännande utmaning. Men jag är en sån som läser i perioder. Flera böcker i månaden under en period och max en bok i halvåret under en period. Vet inte om jag fixat en så utmaning då...? :-/
sv:
Ja, det var en riktigt härlig dag bland alla dessa skönheter. Hade jag varit miljonär hade jag haft ett par hojar till i garaget idag. ;-)

Joanna Björkqvist sa...

Fruntimret: Kul när utmaningarna sprider sig lite! :)

Bubbel: Ja, gör det, låna på och häng med! :) Kram!

Maria: Ska bli spännande att se vad du kommer att läsa, för 52 är ju många! :) Kram!

Andra intryck: Tack - det vore snällt! :)

Västgötskan: Haha, du är rolig du! Det är nog okej med barnböcker med! ;)

Marina: Du har ju fullt upp med dina spännande upplevelser IRL! Vi andra får LÄSA om dem istället i böcker! ;)

Camilla: Min bok är det såklart hög prio på - satsa på den först och främst så får du se vad du hinner i övrigt! ;) Kram!

Micke: Jag har alltid läst mycket förr, men nu har jag varit precis som du - bara prioriterat min egen bok och bokcirkelns böcker, som är en enda per månad. Men nu kör jag lite hårt igen! :)

Duktiga Tjejen sa...

Efter min egna bokutmaning "100 på ett år" förra året (som jag lyckades med) ger jag mig inte in på någon nu alls, även om jag säkert skulle klara det. Läser vanligtvis kanske 50-80 på ett år. Älskar books <3