Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 5 januari 2012

Magic Kingdom i bilder Nu har vi inlett vår nöjesparksupplevelse här i Florida och vi började med klassiska Disneyworld och valde då Magic Kingdom. Disneyworld är så stort att de delat upp härligheten i olika teman och vi började med den mest grundläggande parken, den som fokuserar på Musse Pigg, Kalle Anka och de andra klassiska figurerna.

Maken och sonen härmar Walt och Musse.
Jag passar alltid på att ta bilder om det är lite glest mellan folken, men jag kan erkänna att bilderna gör inte stället rättvisa, för det var otroligt mycket mer folk överallt än det kan verka om man bara ser mina bilder. Det var nästan en timmes kö till alla attraktionerna, men vilka attraktioner!


Vi är bortskämda med Liseberg och det är i mina ögon en vackrare park än Magic Kingdom, men attraktionerna var så otroligt mycket flottare här.


Det fanns en motsvarighet till Flume Ride också och den åkte maken och sonen och var supernöjda. En längre tur än hemma och inte lika blött - en perfekt kombo. Jag var så nöjd när jag lyckades fåna rätt barkbåt på bild. Min smarta familj hade den goda smaken att sitta längst fram så de syntes bra.


På Liseberg går det omkring gröna kaninen med rosa öron lite varstans och det är bara att posera och fotografera bäst man vill, men här var det kö till att fotograferas med den enda lösa ankan vi såg. Alla andra var enbart en del av paraden senare på dagen.The Haunted House var så fantastiskt bra gjort att vi satt med uppspärrade ögon hela tiden och bara förundrades över hur skickligt gjort allt var. Så synd att det inte går att fånga med kameran, för det var helt fantastiskt och dessutom var åkturen ganska lång. På Hotell Gasten på Liseberg är det riktiga spöken eller jag menar levande människor, som går omkring och skräms och blåser i ens hår och så och det var det inte här, men det var ändå en fantastisk upplevelse.


It's a small world var också underbart fin och så oerhört mycket snyggare än Sagoslottet på Liseberg, där inget har hänt sedan typ 1972. Inget är renoverat eller fixat sedan jag var pytteliten och det syns för varje år att det blir lite loppigare. Med tanke på hur tekniken utvecklats tycker jag också att Sagoslottet är i enklaste laget, faktiskt.

Här inleddes turen med en sväng till Norden och knätofsar på dockorna som dansade i ring och sedan fortsatte turen runt hela jordklotet och det var helt bedårande att se små hulahulaflickor och kängurur om vartannat. Så otroligt snyggt att jag bara tindrade.


Buzz Lightyear var också kul och där skulle man samla poäng genom att skjuta på olika mål längs turen, men jag fick bara 6 200 poäng, för jag sköt mer med kameran än pistolen, till dotterns stora förtret. Hon lyckades skrapa ihop över 200 000 poäng alldeles själv, men mot makens och sonens 600 000 räckte det inte ändå och det var utan tvekan mitt fel. Jag erkände direkt.


Den stora paraden klockan 15 gick med pompa och ståt genom hela parken och framåt 16.30 var vi både matta, mätta och trötta, så då åkte vi hemåt igen. Med en rejäl disneydos susande i våra huvuden.På kvällen träffade vi en svensk familj, som vi mötte för första gången på en fest i början av december. När det visade sig att de skulle vara här samtidigt som vi bytte vi mobilnummer och så igår var vi ute och åt tillsammans. De hade valt en japansk restaurang där kocken lagade maten direkt vid vår plats och det var fantastiskt gott. Det absolut godaste jag ätit på restaurang under denna resa, måste jag säga.

Det var en upplevelse att se honom skära allt med sin extremt vassa kniv och steka alla grönsaker och all fisk mitt framför näsan på oss. Så färskt, snyggt och gott och när han vid ett par tillfälle tände eld som steg på skyn från stekbordet jublade vi alla hänfört.


För att runda av kvällen bjöd vi hem våra nya vänner på en liten drink på vårt mysiga och rymliga hotellrum och sedan somnade vi som vanligt på denna resa: som klubbade.

13 kommentarer:

Suzan sa...

så fina bilder!

Marina sa...

Förstår att det var en bra dag!

Shamrock sa...

Jag älskar Disney men kommer nog aldrig att få med mig maken dit. Ni ser ut att ha det härligt

Anna sa...

Vilka härliga bildervädret och vädret ser ju strålande ut!

Dit skulle jag vilja åka en dag :)
Kram

Anna sa...

Vilka härliga bildervädret och vädret ser ju strålande ut!

Dit skulle jag vilja åka en dag :)
Kram

Duktiga Tjejen sa...

Wow! Alla barns dröm :)

Tack för din kommentar i min blogg oxå, fick tårar i ögonen av den <3

Åsa ö sa...

Åå Joanna ni verkar ha det toppen!! Så härliga bilder på er och en lycklig dotter, wow vilken lycka det måste varit!
Kram till er alla fyra och gott nytt år!!

Åsa Hellberg sa...

Du beskriver det så bra att det känns som om man är med på er resa:)

Andra intryck sa...

Det låter fantastiskt! Var där en gång för många år sedan, men minns tyvärr inte så mycket. Det jag kommer ihåg bäst var en restaurang där alla servitörer åkte runt på rullskridskor och att vi åkte en karusell som var som en hiss som störtade rakt ner... Skoj var det :)
Har bara några sidor kvar av din bok nu, den är jättebra!

Joanna Björkqvist sa...

Suzan: Tack så mycket!

Marina: Det var det verkligen!

Shamrock: Du får hitta ett sätt att muta maken! ;)

Anna: Det är verkligen härligt här! Tack för fina ord om bilderna! kram!

Duktiga Tjejen: Jag har tänkt på sig så många gånger idag - vilket äventyr du har framför dig!

Åsa ö: Japp, ren lycka hos söta shoppingdottern! ;) Hoppas ni också har det fint och ett underbart 2012!!! kram!

Åsa H: Det var fint sagt - tusen tack och trevligt att ha några härliga medresenärer!

Andra intryck: Det låter som en spännande upplevelse! Vad kul att du snart läst färdigt boken och att du tycker den är bra! Ser fram emot att få höra mer!

Maria sa...

Deja vu på hög nivå!!
Var på Magic Kingdom 92 och vill inget hellre än att åka dit med mina barn!!

Kram

Maria sa...

Deja vu på hög nivå!!
Var på Magic Kingdom 92 och vill inget hellre än att åka dit med mina barn!!

Kram

Joanna Björkqvist sa...

Maria: Dina barn skulle säkert älska det!