Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 2 januari 2012

Nyårsdagen på Long Island
Viss fördröjning får man räkna med när man befinner sig på andra sidan Atlanten jämfört med de flesta läsarna av denna blogg, så här kommer en glad rapport från vår soliga och fina nyårsdag en smula i efterhand.

Dagen började väldigt flott med ännu en underbart god frukost och den här hade dessutom ett extra tjusigt inslag, nämligen champagne. Det blev ett par flaskor över efter nyårsfirandet och ibland när familjen vi bor hos äter brunch på söndagarna dricker de champagne till, så de tyckte att det var helt givet att göra det på nyårsdagen och vi protesterade inte det minsta.


I övrigt bestod frukosten av nygräddade belgiska våfflor som serverades med färska jordgubbar, björnbär, jätteblåbär en vispgrädde. Sagolikt gott och en underbar start på 2012. Om man ska se frukosten som en symbol för resten av året kommer detta år att bli en dröm. Hoppas det stämmer!

Eftersom vädergudarna verkligen varit på vår sida under vår vistelse här i USA passade vi på att göra en lite utfykt och få frisk luft medan solen stod som högst på himlen. Vi åkte till Montauk som ligger allra längst ut på Long Island och där finns en fyr som är 200 år gammal och våra vänner tycker att det är så exotiskt eftersom USA är ett så pass nytt land, att inte speciellt mycket är flera hundra år gammalt.Vi tog en blåsig promenad på stora stenblock runt fyren och till en och annan mötande önskade vi gott nytt år med ett leende. Så charmigt att hälsa på det sättet.

Hummer är ju väldigt exklusivt i Sverige, men här är det inte lika dyrt, så när vi var ute på vår biltur stannade vi till på en bondgård där det fanns allt möjligt spännande och bland annat humrar till försäljning. Exakt hur färska de var får ni själva föreställa er, för jag inte tänka på det, för i så fall vill jag inte äta den.


På gården fanns fullt av gäss som sprang omkring lösa och kacklade, hundar som skällde i stora burar, massor av olika sorters höns i burar och enorma kar med vattenlevande djur, som till exempel humrar. Ett par gummibröst fanns också nedgrävda mitt på gårdsplanen ...

Ett par olika stränder besökte vi också och det är så vackert med vågorna. Blåsigt var det som vanligt vid havet, men underbart friskt och soligt.


Vi fick också en guidad tur i de mest flotta kvarteren i East Hampton och där kostar husen mellan 20 och 30 miljoner styck. De är enorma och har stora trädgårdar. Många har också en fullständigt hänförande havsutsikt. En trädgård hade en väldigt hög häck och fullt av kameror i varje hörn och där fick vi veta att Steven Spielberg bor. Själva huset låg så långt in på ägorna att vi inte kunde se det.

Vi fick också Paul McCartneys bostad utpekad och även huset som Bill och Hillary Clinton hyrt för några veckor sedan visades upp. Faktum är att frun i familjen vi bor hos träffade på både McCartney och Clintons nyligen. Båda gångerna var det på stranden och McCartney var väldigt trevlig och presenterade sig för både henne, dottern och dotterns kompis. Clintons hälsade när de möttes när de gick på promenad, men stannade inte för att prata och i släptåg hade de två säkerhetsvakter. Exotiskt och kul, för det var ju inga b-kändisar direkt.
När vi kom, lätt åksjuka efter allt snurrande på gatorna, var det snart dags för middag och då fick vi hemgjord pizza. Degen sattes redan på lördagsmorgonen och nu bakades den ut för att täckas av allt möjligt gott. Jag tror att det blev 12 stycken olika pizzor och inte en enda var den andra lik, utan det var olika fyllningar på alla. Otroligt gott!Efter ett par timmar var det dags för de där två pundshumrarna vi köpt tidigare på dagen och de var verkligen gigantiska. De vägde alltså över ett kilo styck och vi fick varsin. Efter att ha ätit en massa underbara pizzaslizar.


Vi åt dem på klassiskt amerikanskt sätt med smält smör och pressad citron och det var väldigt, väldigt gott. Hur mycket jag än ansträngde mig kunde jag dock inte äta upp hela. De två enorma klorna var en hel måltid i sig och stjärten ska vi inte tala om. Som att äta flera kilo räkor på en gång kändes det.

Idag ska vi packa igen och försöka stuva ner nyinköpen från New York i de befintliga väskorna. Jag förstår inte riktigt hur det ska gå till, för även om vi absolut inte tokshoppade i NYC, så blev det i alla fall ett och annat plagg och det var trångt i väskorna redan innan.

I eftermiddag drar vi vidare med inrikesflyg till Orlando i Florida och efter ett par lugna och fina dagar på landet ska det bli kul med lite puls igen. Våra vänner tror att det inte kommer att vara jättemycket folk på Disney World och liknande ställen eftersom jullovet redan är över för de amerikanska skolbarnen. En och annan turist får vi förstås räkna med, men trängseln som vi upplevde på bland annat Times Square tror de att vi kommer att slippa och det låter skönt.

Jag hinner inte titta in på era bloggar så mycket som jag skulle vilja, men jag blir alltid lika glad över era kommentarer hos mig i alla fall och hoppas att ni har det fint på det nya året.

Nu ska jag dricka en kopp morgonte. En chaivariant köpt på Starbucks - supergott!

8 kommentarer:

anette sa...

Men så underbart !
Önskar dig och familjen ett
Gott nytt år

varmaste kramen

Duktiga Tjejen sa...

Gummibrösten, haha! Och hummer-mums! Hoppas ni får en fin sista tid innan ni packar ihop.

Marina sa...

Det låter så härligt - fortsätt njuta av er underbara semester!

Lovable sa...

Underbart med USA. The land of plenty! Ät gott, se roligt och njut! Kram och Gott Nytt!

Anna-Karin Lundin sa...

Åh så mycket hummer till var och en. Vilken lyx!!! Pizzan såg också smarrig ut. Nu vill jag inte sova utan äta :-) Vilken toppenresa ni är på!!

Åsa sa...

Oh fiiifaen det låter underbart som ni har det...gud vilken resa :)
Kramar Åsa

Cissa sa...

Vilken otroligt härlig resa ni gör! Så mycket upplevelser! Men vad i hela friden hade de lösbrösten till??

Kram

Joanna Björkqvist sa...

Anette: Tack detsamma!

Duktiga Tjejen: Nu fryser vi häcken av oss i FLorida! ;)

Marina: Yepp, we will! :)

Lovable: Verkligen sant! Tack detsamma!

Anna-Karin: Och kameran används flitigt! ;)

Åsa: Superhärligt! Kram!

Cissa: MYCKET bra fråga. Har tyvärr inget bra svar alls. Sjuk humor, I guess...