Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 26 juni 2011

Underbar dag på Liseberg


Det är alltid trevligt att åka till Liseberg, men idag hade vi tur med vädret, trevlig sällskap och lyckades dessutom vinna ett par saker, så vi var ovanligt nöjda.

Att dottern till råga på allt vågade åka tre nya, extremt läskiga attraktioner var också en bonus, som vi alla gladde oss åt.

För att orka med en äventyrlig dag började vi med en riktigt flott hotellrukost med fem sorters bröd, ostar, skinka, salami, kokta ägg, nygräddade pannkakor, kex, jordnötssmör, marmelader, juicer, några olika yoghurtvarianter, filmjölk, tre sorters müsli... Bordet var överfullt och vi blev proppmätta innan vi begav oss till Göteborg i ett strålande solsken.

En indiankanin hälsade oss välkomna alldeles innanför porten och snart började karusellturerna. Till en del attraktioner var det lång kö, men med tanke på att det faktiskt är midsommarhelg var vi ändå nöjda med antalet människor i parken, för vi har upplevt betydligt värre. Det var säkert ännu fler igår, så 25 minuter i kö här och var får man räkna med.

De tre största barnen i gänget hade dagsåkpass och kunde därmed åka hur mycket de ville och det utnyttjade de verkligen, så det kändes bra.

Söte sonen fräste runt i en polisbil, medan modiga dottern och hennes tre norska väninnor föredrog femtiotalsbilarna i Jukebox, som är en av de åkattraktioner jag aldrig någonsin skulle sätta mig i. Jag höll andan när dottern, som lätt blir åksjuk i en alldeles vanlig Volvo på en alldeles vanlig väg, ett tag såg lite blek ut om nosen, men hon överlevde och tyckte till och med att det var kul.

När hon ändå var snurrig i knoppen fick det bli en tur i slänggungan, tänkte hon, och det har var den andra grejen hon provade för första gången, så nog var det lite nervöst att se hur hon skulle se ut när hon vacklade ur gungan, men även det gick bra. Hon och kompisen sitter på innersta raden ungefär klockan fyra på bilden.

Styrkt av sina nyvunna erfarenheter gav hon sig till och med på Uppswinget och det måste vara en av de absolut värsta sakerna nöjesparken har att erbjuda, för där kastas åkarna rakt ut över hela området i en gigantisk gunga. jag vågade knappt titta, men jodå, vi överlevde allihop även detta hiskeliga äventyr.

Att ta en bra bild på Uppswinget är ingen lätt match, men här sitter hon i alla fall och när man ser hur små husen är i botten av bilden, så förstår man hur högt uppe hon är, den lilla modiga, galna stumpan.

Vi åt mycket god lunch på Café Taube och barnen valde som vanligt nio plättar med jordgubbar och grädde medan jag fick en bakad potatis med underbar skaldjursröra och käre maken en Pasta Boscaiola.

Varje gång vi är på Liseberg skjuter käre maken vatten i bensintanken på en bil som skumpar och guppar, så bara en bråkdel av vattnet som kommer ur kranen landar där det är tänkt. Han vinner alltid sitt race, men brukar få en liten nyckelring som pris och vara hyfsat långt ifrån att vinna det stora, fina priset. Idag lyckades han dock med det, till sonens stora förtjusning, så han fick en mjuk och gosig Cars-bil!

Jag vann ett förstapris på Plopp-hjulet också och därmed var efterrätten säkrad, så det kändes trevligt.

Eftersom det var en solig och vacker dag fick barnen åka Flume Ride och det var en lika blöt och härlig historia som vanligt, men de torkade snabbt i solen igen.

Efter en härlig dag var det så slutligen dags för oss att ta farväl av våra fina norska vänner för denna gång och vi konstaterade att vi inte varit på Liseberg sedan de var här senast strax före jul, så fast vi bor tre mil från Göteborg, så är vi där lika ofta som våra vänner från Oslo. Intressant.


2 kommentarer:

marica sa...

Hej! jag ramlade in hit och måste bara säja att din headerbild är helt underbart fin!

Joanna Björkqvist sa...

Tusen tack, marica! Den är tagen i Smögen för någon vecka sedan! :)