Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 9 juni 2011

Lustigheter och tipspromenad


Barnen säger fortfarande många roliga saker, men när de var mindre brukade jag anteckna deras finurligheter i en bok och igår föll mina ögon på just den boken när jag letade efter en annan i bokhyllan.

Glatt plockade jag fram den för att få skratta lite och det gjorde jag förstås direkt. Då och då kommer jag att dela med mig av dessa här på bloggen och jag börjar med en riktig favorit.

Jag skickade det han sa till krönikören och bloggaren Linda Skugge när hon väntade sitt tredje barn och hoppades på att få en mjuk och fin kille, så hon använde det på sin blogg och det kom även med i hennes bok som publicerades senare.

När sonen var fyra och ett halvt år reste vi till Australien för första gången och några mil norr om oss härjade fasansfulla skogsbränder. När vi hörde brandkårens sirener förklarade jag vad som hade hänt och då säger sonen oroligt i baksätet:

- Hoppas det inte är kärlekens eld, för den kan ingen släcka!

Det tyckte jag var så otroligt sött sagt att jag nästan började gråta - vilken underbar liten poet.

Ikväll är jag och en annan mamma i sonens klass arrangörer för en klassaktivitet, där vi alla tar med en egen fikakorg och slår oss ner vid stranden.

Vi har promenadavstånd till havet och hade hoppats på fint väder, men regnet har öst ner hela dagen, så även om det förväntas klarna upp lite framåt kvällen, så lär gräsmattorna i området var extremt sunkiga och ickesittvänliga...

Ett av mina uppdrag är att göra en tipspromenad med tolv frågor till föräldrarna som följer med, medan den andra mamman gör samma sak till barnen. Jag tänkte köra lite sommartema och här kan ni tjuvkika på den första frågan.

Kan ni svaret?

Inga kommentarer: