Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 28 juni 2011

Ännu ett par dagar förlöt på Kreta


Efter några kvällar på stan bestämde vi oss för att skippa bussturen och shoppingen och istället tillbringa en afton i Nea Chora, där vi bodde. Det finns en lång gata full av restauranger med havsutsikt och vi hade tur att pricka in ett alldeles utmärkt ställe.

Maten var mycket god och servitören Antonio väldigt trevlig, så vi beslutade på stående fot att äta där igen den sista kvällen på ön, för då skulle vi inte hinna in till stan innan transferbussen skulle svepa förbi hotellet och plocka upp oss. (När vi återkom efter några dagar blev han jätteglad och bjöd på tre flaskor vatten och ett glas vin till mor, som inte skulle köra bil från den svenska flygplatsen sedan. Det uppskattades mycket av oss alla!)

Lilla morsan var ovanligt nöjd med den obligatoriska Chicken Souvlakin och så här fin var den. Två spett och en underbar dressing på salladen, som även jag fick till min svärdfisk. Vinet var också väldigt, väldigt svalt och gott. Jag tror att stället hette Cappucio, utan n, för den som vill åka dit och provsmaka.


Just som vi ätit upp gick solen ned, så jag bad barnen springa med mig ner till stranden för att ta några fina bilder i den sjunkande solen och de käcka barnen ställde genast upp. De poserade glatt på avstånd och när jag ville ta några närmare bilder gav de varandra kaninöron och gjorde grimaser. Sötnosar!

De första dagarna var havet stilla och lugnt och vågorna minimala, men allteftersom ökade både vinden och vågorna och barnen kunde hoppa och skvätta som de älskar. Jag kämpade med att få bra bilder, för det går så snabbt innan vågen är över och barnen försvunnit i vattnet.
Jag och söte sonen simmade ut till en liten klippa som finns en bit ut på havet och där ställde han sig, så det ser ut som om han står på vattnet. Jag ville inte simma alltför långt ifrån honom, för klippan var hal och jag ville vara nära för att kunna rädda honom om han skulle trilla i vattnet och slå sig, men det syns ändå att det ser lite kul ut.

Kvällen därpå var vi tillbaka i Chanias hamn igen och båda barnen köpte en tublikande tygsak som kan användas både som halsduk och huvudbonad. Här nedan ser ni några av alla de varianter som sonen testade under kvällen.

Vi åt på ett helt fantastiskt ställe där maten var extremt riklig, faktiskt så riklig att arme servitören kom ut och frågade om jag inte gillade pastarätten för att jag lämnat så mycket kvar trots att jag tuggat och tuggat i säkert en halvtimme och var proppmätt, mycket god och dessutom billig.

Vi fick en hel liter av husets vin i en karaff, läsk till barnen och middag till oss alla fem för 520 kronor! Veckan absolut mest prisvärda måltid! På skylten står det vad restaurangen heter och dit måste ni gå, om ni åker till Chania!Inga kommentarer: