Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 6 juni 2011

Nationaldagsfirande och prisutdelning


Vi har haft en riktigt fin och solig långhelg i Skåne och idag var det dags att packa ihop våra saker igen och bege oss norröver.

Redan på förmiddagen blev det åka av i vindsurfingtävlingen käre maken deltog i och nog var det spännande eftersom han låg på andra plats efter gårdagens tävling. Tävlingen höll på i flera timmar och under tiden hann jag och de fina tålmodiga barnen både köpa och äta lunch samt fira Sveriges nationaldag på ett oerhört modest och anspråkslöst vis.

Sedan barnen kom har vi alltid firat nationaldagen lite, för jag vill att det ska vara en fin dag, ungefär som i Norge även om vi onekligen har en bra bit kvar tills dess, och inte en dag som endast nationalister av olika slag firar. Vi brukar äta lite extra gott och göra en tårta som vi pyntar med jordgubbar och svenska flaggor, men så blev det inte idag.

Det fanns inte en enda jordgubbe i den lokala Icabutiken i Bunkeflostrand, så vi fick nöja oss med blågula punschrullar och det var inte heller så dumt. Inte heller blev det vin till middagen, eftersom middagen intogs på Burger King längs vägen vid 20-tiden, men vi var i alla fall nöjda med dagen och tyckte att det inte behövde vara ett större firande än så denna gång.

Varje dag har vi åkt förbi denna fullständigt gigantiska stol och när den lyser på kvällen är den extra vacker. Notera hur små de vanliga gatlamporna och garaget där kundvagnarna parkeras faktiskt är!

När tävlingen avblåstes hoppades vi att prisutdelningen skulle äga rum hyfsat raskt efteråt, men på grund av strul med GPS:erna, så tog det betydligt längre tid än vi förväntat. Jag led verkligen med de tappra kämparna som slet hur länge som helst för att vaska fram de giltiga resultaten, för det var ett hårt jobb.

Många hann lämna platsen innan prisutdelningen till slut gick av stapeln, men pokalerna var fina och presentbordet alldeles överfullt av fina saker.

Efter en rafflande kamp, där ett heat blev underkänt för att inte tillräckligt många höll tillräckligt hög fart, slutade käre maken på en fjärdeplats, så han blev tyvärr utan pokal denna gång, men han vann en fena och en ficka att ha sin GPS i och det var inte heller illa.

Den supportande familjen tycker i alla fall att han är bäst!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Anders en fena! precis vad du behövde.

Joanna Björkqvist sa...

Man kan ju tydligen ALDRIG få för många! ;)