Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 3 juni 2011

Solig och vindfattig dag i Skåne


Efter en underbar natt, då vi lyckades med konststycket att faktiskt sova, bar det av till Klagshamn igen. Söta dottern och käre maken begav sig ut på en morgontur på varsin SUP, stand up paddle, och det såg riktigt mysigt och rofyllt ut i den svaga vinden.

Dessvärre såg vindprognosen för vindsurfarna inte alls lovande ut, så tävlingen flyttades hastigt till Habo Ljung istället.

Snabbt och lätt fick alla riggar monteras ner igen och på någon timme var alla startklara på nästa ställe. Då visade det sig att det inte var mycket till vind där heller, så de ivriga surfarna låg mest i vattnet och väntade ett bra tag.

Sent på eftermiddagen var det några som försökte i alla fall, men någon tävling var det tyvärr inte tal om. Lite coolt såg det i alla fall ut när käre maken vindsurfade med Turning torso i bakgrunden.

Hundkexen blommor fantastiskt vackert överallt i Skåne nu och de små promenaderna man kan ta i området är tjusiga, men väldigt små. Vi ville gå mot campingen en bit bort, men det fanns ingen gångväg, så vi lät bli.

När vi tog bilen för att gå längs Långa bryggan var det som om varenda skåning haft exakt samma tanke, så vi fick ingen parkeringsplats, utan fick nöja oss med ett hastigt besök i en butik, där vi köpte varsin svalkande glass.

Söte sonen har roat sig med att spela Nintendo under en filt för att kunna se vad som händer på skärmen och själv har jag läst en massa, vilket också är väldigt trevligt att få tid till.

Nu på kvällen ska vi mysa på hotellet och äta något i deras restaurang i alla enkelhet.

Det blir precis lagom, för imorgon vankas det grisfest med helstekt gris på spett. Nöff och urk, tycker ju jag.

Inga kommentarer: