Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 25 juni 2011

Idel godsaker på midsommarhelgen


Vilken härlig midsommarafton vi fick med fina vänner från både när och fjärran! Totalt var vi 25 personer som samsades på vår altan och vi började tappert ute, men de kraftiga vindarna gjorde att vi för första gången någonsin var tvungna att flytta in framåt tiotiden på kvällen.

Vi började med en underbar lunch vid 13-tiden och bortsett från sill, färskpotatis, köttbullar och prinskorvar åt vi två sorters underbart goda och inte minst vackra smörgåstårtor och en ost- och laxpaj.

Båda smörgåstårtorna, som en av mina fantastiskt kreativa väninnor hade gjort, gjorde stor succé så fort de nådde mat bordet och den ena var med skaldjur och den andra med ost.

Självklart blev det en del snapsande under lunchen och vi sjöng igenom hela sånghäftet med 24 glada snapsvisor och sånger. Perfekt sätt att skapa god stämning redan från start!

Efter lunchen hade barnen ordnat med tävlingar och lekar och alla hjälptes åt att pricka ballonger, skjuta ner tomma läskburkar och äta upp ett godissnöre utan att ta hjälp av händerna på kortast möjliga tid.

Sedan bar det av till lekplatsen, där vi dansade kring midsommarstången. Då kom också den efterlängtade norska invasionen, för då anlände våra fina vänner från grannlandet i väster.

På kvällen grillade vi en massa godsaker och njöt av detta läckra tilltugg. Det är en philadelphia ost, som han stjälper upp på ett fat och på den häller man sweet chilisås. Sedan äter man detta till tacochips med ostsmak. Det är förföriskt gott och väldigt enkelt!

Ikväll bryter vi av midsommarmaten med tacos.


Inga kommentarer: