Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 7 juni 2011

Exklusivt vernissage med konstbarnen


Sedan flera år går båda barnen på konst på kulturskolan och idag var det avslutning, så barnen fick med sig alla sina tjusiga alster hem.

Finurliga elvaåriga dottern, som alltid hittar tillfällen att fira, bjöd in oss till vernissage och både hon och nioårige lillebror hade placerat ut all konsten på väl valda ställen i vardagsrummet. I små skålar fanns nötter och ostbågar och vi fick varsitt glas med vitt vin respektive Vanilla Coke.

Dottern var först ut med att berätta om sina konstverk och det är kul att höra vilken uppgift de fått och sedan se hur de löst den. Här på bloggen lägger jag bara ut ett axplock av allt fint de presenterade, men först ut var den vackra kolteckningen, som skulle föreställa ett självporträtt och den tycker jag är riktigt fin och lite tankfull.

En annan tjusig sak som hon gjort var på tema påsk och den tycker jag passar lika bra året runt trots det, för visserligen är det en fågel, men det är en utmärkt skål. Självklart invigde vi den redan idag, för dottern hade lagt nötter i den.
Sonen hade åstadkommit en tjusig tavla med en korsning mellan en drake och en känguru, men mina favoriter blev de två tavlor där han satsat på splat-tekniken. Den blågröna var läcker, för det svåra är att inte överarbeta och skvätta färg lite överallt, utan hålla en balans, och det tycker jag att han lyckades mycket väl med.

Svartvitt är alltid gångbart och han berättade inlevelsefullt hur en drake med gap bildats och hur benen tagit form. Gapet är till vänster och nog är det hyfsat uppenbart, medan antalet ben kanske är något för mycket, men snyggt är det absolut i alla fall.Inga kommentarer: