Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 14 mars 2012

Världens finaste vårkängor


Samma dag som den hemska olyckan tog min brors liv senare på kvällen skrev jag ett blogginlägg om de vackraste vårskorna jag någonsin sett. Jag skrev att de var otroligt fina, men fasansfullt dyra, så jag hade absolut inte råd.

Något fick mig ändå att köpa dem, för visserligen kostade de ungefär tio gånger så mycket som jag skulle önska, men samtidigt så vet jag att jag kommer att bo i dem framöver, för Dr Martens är så väldigt mycket  jag och min stil, som jag skrivit om förut.

Jag kände så starkt att man inte ska vänta och vänta när det är något man verkligen vill, för en dag är det för sent att göra det man ville.

Tanken var att söndagens blogginlägg skulle handla om hur jag bestämt mig för att köpa kängorna just för att man måste ta tillvara på livet och göra varje dag värdefull. Kan skorna glädja mig när jag vandrar här på jorden, så är det snudd på min plikt att köpa dem, så länge jag ändå kan ge mina barn mat och allt det där andra, så klart.

Så jag köpte dem och jag har dem varje dag. De påminner mig om hur viktigt det är att ta tillvara på livet, så länge vi har det.

Tänk att ett par kängor så väl symboliserar min livssyn.


14 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Vilket underbart inlägg! Jag tycker att du har helt rätt. Du beskriver det så perfekt, varför ska vi inte unna oss det som gör oss lyckliga. Det är det pengar är till för anser jag. Jag gör precis som du mer och mer. Köper saker som kanske är dyra, men som gör mitt liv på jorden så mycket trevligare och faktiskt också lyckligare.

Njut av dina vackra skor som också gör mig gladare bara av att få se dem!

Många kramar!

Anonym sa...

Underbara skor!
Dem kommer att passa dig sa fint.

Jag hoppas att du mar bra trots alla omstandigheter fina Joanna.

En stor kram skickar jag i skrivande stund till dig

Jeanette sa...

Underbara skor!
Bär dom ofta och njut.
Kram

LillaTuss sa...

Mina svarta Dr Martens är gjort sitt och jag har verkligen inte råd med nya. Dottern ska börja ta körkort och har man lovat så har man... att hjälpa till med pengar och övningskörning.

Var stolt över hur du tänkte när du köpte dom. Det var ett klokt val. Vi har bara ett liv... och det går INTE i repris ♥

Mallan sa...

Passande mönster på dem också för att matcha symboliken :-) Jag borde tänka mer som du. Jag unnar mig nästan aldrig något även om jag kan. Kram

Ninas skrivarlya sa...

Vilka underbara skor! Och du har helt rätt, man ska unna sig saker medan man lever. Det har livet lärt mig också den hårda vägen. Nu njuter jag av livet på ett annat sätt än jag gjorde innan och låter pengarna rulla istället för att samla dem på banken, för där gör de ingen nytta. Bättre att de gör mig glad i stället tänker jag.

Njut av dina fina skor!

Linas drake sa...

Jag förstår dig fullständigt, underbara skor!

Anonym sa...

Ett härligt inlägg och vilka härliga skor!

Du har så rätt! Varför går vi omkring och väntar, sparar, tänker "sen" och "snart" då det enda vi vet att vi har är här och nu?!!

Anonym sa...

Så fina. Och du är så värd dem...

Åsa sa...

åh du har så rätt :)
Man kan ägna timmar åt att leta efter ngt liknande, men man hittar det aldrig. Kan man så ska man kosta på sig...är min livsfilosofi. Samma md mat. Varför måste vi ät blodpudding och dricka vatten, när man kan ta ett glas vitt och äta en skaldjurspasta en tisdagskväll :)
Bra köp å jättefina är dom :)
Kram

Unknown sa...

Du är så klok!

Dessutom har du bra smak!

Kram!

Camilla sa...

Det gjorde du rätt i.
Man ska leva för dagen. Och ta vara om den.
Som sagt...man vet aldrig vad morgondagen har att ge.
Kram på dig!

RackarTuss sa...

En lagom buffert behöver vi alla men att bra hamstra pengar, det gör ingen glad.
Bra köp!

Joanna Björkqvist sa...

Tack fina ni för stöttande kommentarer!

Varm kram!