Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 2 mars 2012

Var är fredagskänslan?


Fredag brukar alltid bjuda på en alldeles speciell känsla. Helgen närmar sig och framåt kvällen blir det gärna en drink före maten eller kanske ett halvt glas vin medan maten puttrar på spisen och resten av familjen trillar in.

Idag har det varit soligt och vackert, men den verkliga fredagskänslan ville ändå inte infinna sig. Hur ska jag kunna njuta av dagen när min älskade storebror inte ens får uppleva den? Hur ska man kunna ta ett glas vin utan att känna att det bara är ett sätt att döva smärtan, inte alls att njuta av livet?

En fin väninna, som ägnar åtskilliga timmar åt scrapbooking, har gjort ett mycket vackert kort med anledning av min brors tragiska bortgång. Jag blev väldigt rörd när hon ringde på och överlämnade det och när jag insåg symboliken föll ännu en gång mina tårar.

Fyra gröna hjärtan var lätta att tolka, för det var givetvis ett för varje syskon. De tre rosorna, berättade hon, står för oss tre syskon som blommar vidare och ovanför dessa tre blommor finns en liten pärla, som syns om man tittar väldigt noga på bilden. I verkligheten syns pärlan mycket bra och det är vår fina storebror som tindrar ovanför oss.

Hu, vad jag grät när jag insåg symboliken. Så fint tänkt och så otroligt vackert. Tänk om brorsan visste - han skulle bli riktigt glad och le varmt åt tanken bakom.

Ikväll landar den jordiska delen av min bror på flygplatsen här hemma i Sverige och jag är oändligt tacksam över att det gått så fort att få hem honom. Det är fem dagar sedan den hemska trafikolyckan som tog hans liv ägde rum och redan har de administrativa kvarnarna malt så väl. Min stora rädsla var att han skulle bli kvar i Thailand, men om några timmar är han nära oss igen.

I våra hjärtan är han dock hemma sedan länge och själen ... ja, själen ... den fina eviga själen ...

Den har säkert fredag.


11 kommentarer:

Maria sa...

Du kommer att finna fredagskänslan igen. Låt det ta den tid det tar. Vilket vackert kort din väninna gjort <3

Susanne sa...

*gråter stilla* En massa styrkekramar till dig och din familj.

Västgötskan sa...

Vilket fantastiskt vackert kort och symbolik.

Kramar i massor!

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Åh så fint gjort av din väninna! Kram

Mallan sa...

Fina,fina du... Ta dig tid att sörja och erkänn att det är ok! Och du? Inte ska du tacka för att jag skriver till dig - det är ju det minsta jag kan göra när jag sitter så långt bort och inte kan finnas HOS dig när du behöver stöttning! Varma kramar

Åsa sa...

Fina...han är där, så är det bara..
Usch..jag önskar det fanns ngt att säga som skull ändra faktum, men det gör ju f-n inte det.
Jag tror hans själ är på en superb plats, i solen och han knäpper upp en pilsner just nu och vakar över er.
Det finns medium som du vet, som kan ta kontakt. Nyttja det om du vill få kontakt..
Det där solljuset, det var nog han och du, det är ok att le och att njuta, han skulle älska det.
Du finns i mina tankar, helatiden..
Kramar Åsa

Shamrock sa...

Oj har inte läst på ett tag. Kortet var verkligen fint och genomtänkt. En stor tröstkram till dig ♥. Du kommer att finna fredagskänslan igen men det kommer att ta sin tid (och låt det göra det)

Hanna Lans sa...

Ett väldigt fint och genomtänkt kort! Säkerligen är det så att själen har tagit fredag. (Du vet ju vad jag tänker om själar.) Kanske ska du visst ta ett glas vin tillsammans med honom? Inte för att döva smärtan, men för att njuta av något gott? Det verkar som om din bror visste precis hur man njuter av livet, att han levde som han ville, inte som andra tyckte?

Hoppas ni får en fin helg, trots allt!

My Myself and I sa...

Mina ögon tåras åt den fina symboliken - Många kramar till dig <3

Lala sa...

Vad fin symbolik! Din vän har verkligen lagt ner tanke bakom det fina kortet!

Joanna Björkqvist sa...

Tack fina vänner för att ni tänker på mig och delar min sorg genom era kommentarer - det gör min börda lite, lite lättare att bära...

Varm kram!