Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 24 mars 2012

Kolsvart på Wordfued


Mina fina föräldrar är på besök över helgen och vi passar på att verkligen mysa tillsammans. Igår kväll drack vi vin och åt crostini med röror och ikväll blir det underbara ostar, som redan ligger och tempererar sig på köksbänken.

Mellan måltiderna, som på något spännande sätt alltid utgör navet i vårt umgänge, passar vi på att handla viktigheter, köra sonen på schackturnering (en engångsföreteelse med alla fjärdeklassare som ville vara med, vilket betydde tre glada spelare från sonens klass), rasta lilla Alice, köpa lördagsgodis och spela wordfeud.

Det måste se ganska roligt ut när vi allihop sitter med varsin teknisk pryl i händerna och flyttar brickor hit och dit. Det låter ganska roligt också, för vi är mycket pratsamma medan vi spelar. Vi gnäller över att ord som "pö" (man går något lite pö om pö) och "hesas" (som i "de hesas röster låter otäcka") inte ger poäng, medan "tett" gör det.

Vi smusslar inte heller med vilka bokstäver vi har även om det rent formellt skulle kunna ge motspelaren en fördel att känna till det. Jag stönar mer än gärna över det faktum att jag har fem D, ett Z och ett N i spelet mot min lilla mamma och rapporterar grundligen hur omöjligt det är att lägga bra ord med dessa eländiga bokstäver. En liten vokal borde man faktiskt kunna få att bolla med.

Mitt i spelet idag blev min spelplan fullständigt svart. Jag tryckte på alla möjliga knappar och växlade mellan olika spel som jag har med familj och vänner, men det enda jag kunde se var de bokstäver jag hade att röra mig med och ställningen i respektive spelomgång. Inte en enda spelplan syntes.

Det allra märkligaste var spelet jag hade mot sonen, för med lite fantasi och vid en hastig blick ser det ut som om jag kan lägga ordet "kaputt". Och kaputt var just var spelet var ju.

Efter en stund kom allting tillbaka, men jag som ser tecken i allt nu för tiden, säger till mig själv att vi kanske ska lyfta blicken något när vi ändå sitter i samma rum och inte bara titta ner på våra iPhones och iPads.

Det är faktiskt inte heller dumt.

8 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Men tack vare tecknet fick jag syn på ditt alias och har skickat en invite :)

Anonym sa...

Ni verkar ha en väldigt mysig helg!

Marina sa...

Det ligger en del i det "tecknet"!

♥ Carina ♥ sa...

Jag spelade med en bloggvän igår då hennes spelplan blev alldelens svart. Hon startade om telefonen så då ordnade det upp sig :)

Ha en fin lördagkväll!
Kram

@nettes lilla blå sa...

Jag älskar wordfued.....=) Har nyss börjat spela det och fastat lite i det..

Ha en fin dag

Kramar ♥

Camilla sa...

Fler tecken,fler bevis på att han är nära dig.
Kram!

Västgötskan sa...

Det är ju det jag alltid har sagt; Wordfeud är bara trams! Bättre att spela Alfapet och komma överens om ord och regler innan. Inte någon dator som väljer på måfå.....

Om jag har skaffat en smartphone än? Nej........ ;-)))

anette sa...

Tror också på "tecken".
Härligt med en helg som ni nu har haft.
Önskar dig en skön söndag med många vokaler.
Kram