Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 24 april 2014

Nya glasögon, pedikyr och zoo


Vår resa till Shanghai bjöd verkligen på allt möjligt och vi hade ett rasande tempo. Andra dagen i Kina passade söte sonen och jag på att beställa nya glasögon till ett grymt fördelaktigt pris. Jag köpte två par, ett vanligt par som nu är mina dagliga glasögon som jag behöver när jag kör bil och är i klassrummet. Hemma använder jag dem dock bara när jag tittar på TV, för vi har inte ett så stort hus att något är på så långt avstånd att glasögon behövs i andra fall. Och när jag ska läsa kan jag absolut inte använda brillor för då ser jag ingenting.

Jag köpte även ett par solglasögon med styrka och det blir perfekt när sommaren snart kommer och solen tittar fram. Sonen fick ett par coola glasögon med styrka och spegelglas, så tittar man noga ser man mig i dem på bilden ovan. Det tog bara en halvtimme att få alla tre paren och de kostade 316 kronor styck. Jag borde självklart köpt fler när de var så billiga jämfört med vad det kostar i Sverige, men det är faktiskt inte så lätt att hitta snygga glasögon som jag tror att jag kan trivas i.


Efter en snabb lunch begav vi oss till Dragonfly och där fick söta dottern, som inte behöver glasögon, istället manikyr. Naglarna målades i en underbar orange nyans och de var helt glittriga samtidigt. Jag har aldrig sett ett sådant nagellack förut och trots att vi letade i massor av affärer efteråt kunde vi inte hitta ett likadant.


Själv fick jag pedikyr och fina tånaglar i mörkt lila med glitter. Underbart för trötta fötter som går och går hela dagarna. De tjusiga flipfloppen köpte jag på salongen för att inte skava av nagellacken så fort jag lämnade stället. Mycket praktiskt och endast 35 kronor. Riktigt snygga, tyckte jag, så de fick åka med hem.


När vi var klara var det lagom att hämta vänners son på förskolan och sedan begav vi oss till Shanghai Zoo. Jättepandan var förstås den stora attraktionen, men fånigt nog blev bilden bakifrån den enda som blev skarp, så det blir den enda jag lägger upp här.

Två fina lejonhonor fanns det också och de låg och slappade i värmen.


Även någon typ av björn bodde på zoo och besökarna matade den med brödbitar under stort jubel trots att det stod att man inte får mata djuren. Det tyckte jag var jobbigt, för björnar kan omöjligen vara gjorda för att äta bröd. Samtidigt kunde de ju fått värre saker, som gelegodis eller stenar kastade till sig...


Noshöringen såg så ensam ut där han stod och nästan helt smälte in i omgivningen med sin grå färg mot stenarna. Det var flera djur som var helt ensamma i sina inhägnader och det är vi inte vana att se här hemma.


Det var väldigt många vackra träd och växter runt omkring i parken och ett pariserhjul som inte var i drift utgjorde en vacker kuliss.De svarta svanarna gled så vackert fram och kanske var det dem poeten Carl Snoilsky inspirerades av när han skrev sin kända dikt Svarta svanor i början av förra seklet, även om vi universitetsstudenter fick lära oss något helt annat på den litteraturvetenskapliga kursen?

Svarta svanor, svarta svanor
Glida som i sorgetåg,
Leta sjunkna solars skimmer
I den nattligt dunkla våg.Zoobesöket avslutades med att titta på spektakulära fiskar i snygga akvarier. Några fiskar såg ut att ha hjärnan utanpå och det såg minst sagt märkligt ut. Det har inte våra akvariefiskar hemma.


Dagens rundades av med att vi beställde hem färdiglagad mat. Det kändes oerhört lyxigt att bara bocka i på datorn vad vi ville ha och en halvtimme senare, just som vi druckit upp champagnen vi fått i glaset, ringde budet på dörren och levererade den rykande varma maten. Alla fick exakt det de ville ha och allt var riktigt gott.

Ironiskt nog åt jag fisk.

2 kommentarer:

Zelda sa...

Vad spännande att åka till Kina! Låter som en fantastisk resa!

Marina sa...

Härligt att göra sådana fynd som man är riktigt nöjd med!