Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 9 april 2014

Buzzar om goda chips


För ett par veckor sedan fick jag ett meddelande på mobilen om att det kommit ett paket till mig. Ivrigt skuttade jag till utlämningsstället för det var ju fredag och vad kunde passa bättre än en laddning chips till fredagsmyset?

Det var nämligen chips som kom, trevligt nog. Det är flera år sedan blev jag buzzador och det innebär att jag då och då får erbjudande om att buzza olika produkter för mina vänner och bekanta. Att man buzzar betyder helt enkelt att man bjuder på något och sedan skickar man dessutom med provsmaker hem. Det är skoj om det är bra produkter som passar just mig och jag tackar bara ja till kampanjer jag gillar.

Därför var det busenkelt att tacka ja till Rootfruit. Jag brukar faktiskt köpa deras Potatis, palsternacka och rödbeta som tilltugg till fördrinken när vi ska ha fest, för dels känns det lyxigt att bjuda på dem, dels är de snygga med sina färger och dels brukar alla gäster gilla dem. Extra mycket gillas de om de får doppas i en röra av grovriven parmesan och crème fraîche. Galet gott.

Just den här veckan lanserar Rootfruit en ny smak och Umami heter den. Umami sägs vara den minst kända av våra grundsmaker. Det var tydligen en japansk professor som upptäckte att smakreceptorerna i munnen uppfattade en femte smak jämte de fem grundsmakerna sött, salt, beskt och surt.

Umami betyder trevligt nog delikat eller välsmakande på japanska och när jag buzzat chipsen på både jobbet och bland mina vänner har alla blivit väldigt förtjusta.

Passande namn, alltså!

1 kommentar:

Ezter sa...

Jag anmälde mig som buzzador, men sen blev det bara konstiga erbjudande, så nu läser jag inte ens mailen...