Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 31 juli 2013

Sista kvällen med surffruarna


Under årens lopp har vi blivit ett fint litet gäng, vi surffruar. Ikväll är det sista aftonen för tre av de närmaste och det är alltid lika trist. I år har vi träffat två nya trevliga fruar som också åker hem imorgon medan i alla fall en blir kvar en vecka till, men hon bor tyvärr inte på samma hotell som vi i år så vi ses bara emellanåt.

Vi fruar brukar, medan männen vindsurfar, umgås med varandra och våra barn, så därför känns det lite ledsamt när några åker iväg mitt i trevligheterna. Men vi ha haft en underbar vecka ihop och jag hoppas så på en repris igen nästa år.

Då kanske ännu fler stannar i två veckor?


tisdag 30 juli 2013

Jag är gift med kungen!


Här på Karpathos pågår en speedvindsurfintävling. Till slut kommer en surfare att stå som total segrare, men innan dess koras King of the Day varje dag det är tävling.

Och minsann. Här är beviset. Min man kammade hem titeln. Jag är alltså gift med självaste kungen.

Drottning Joanna - låter fint. 

30 grader i poolen


Var tionde minut hoppar jag ner i poolen för att slippa bli helstekt på solsängen och det går att ligga i hur länge som helst för det är 30 grader varmt i vattnet. Ofattbart lyxigt men det är nästan så det inte svalkar, faktiskt...

På kvällarna är det underbart att sitta på en restaurang och se solen sakta gå ner bakom berget. Först då blir det lite svalt och det är välkommet. 

Men jag klagar inte på värmen - jag njuter av den!


måndag 29 juli 2013

Lyxiga, heta dagar


Det är alltid strålande sol på Karpathos, men det brukar fläkta lite vid poolen och på surfstranden brukar det blåsa rejält. Ingen regel utan undantag så idag är det fullständig stiltje vid poolen och vindsurfinggrabbarna har heller inte mycket vind att tala om.

Tur att vi kan hoppa i poolen var tionde minut, för annars tror jag att våra arma nordiska klimatkänsliga hjärnor hade börjat koka...


I vår ljuvliga olivdunge satt vi surffruar igår och tog ett glas vin ihop och jag hoppas att vi kan göra det ikväll med. Kanske sveper en liten välkommen kvällsbris in s småningom? Det gäller att passa på att umgås denna vecka för på torsdag åker alla fruar hem och då blir jag ensam fru vid poolen och i lunden. 

Tur att jag har barnen som sällskap!


lördag 27 juli 2013

Vackra och soliga Lefkos


Idag blåste det åt fel håll för våra vindsurfare så istället blev det en dag i Lefkos med havsbad och underbar mat. Mycket värdefullt efter en lång tur på de slingriga vägarna...

På kvällen njöt vi av kvällsbrisen på hotellet och jag fick en grekisk specialitet till middag: soppa på vita bönor och morot. Det var mycket godare än det kanske låter.

Semester när den är som bäst!


fredag 26 juli 2013

Ljuva livet på Karpathos


Nu är alla färgglada klänningar upphängda i garderoben i den fina stugan på Karpathos och poolen är invigd flera gånger om.

Ett glas vin i skymningen blev det också den första härliga kvällen.



Det känns underbart att veta att det är hela tretton dagar kvar! 


torsdag 25 juli 2013

Ny blogg och adjö


Idag har min härliga väninna från Stockholm lämnat soliga västkusten och begett sig mot hemtrakterna igen. Så tomt det blev! Vi fick i alla fall några mysiga dagar och flera helt fantastiska kvällar tillsammans på altanen och vi hade dessutom glädjen att få sällskap två av kvällarna. Så underbart det är att bo så att grannar bara spontant droppar förbi och stannar till en stund.

Väninnans ljuvliga fetaknyten! Recept
kommer om ett par veckor, men ni ser
säkert redan nu vad det innehåller!
Idag har det varit full rulle här hemma. Jag hade tänkt att packa i lugn och ro, inför morgondagens resa till Karpathos, men plötsligt drabbades jag av den där ivern jag känner igen så väl hos min dotter. Där är hon så fascinerande lik mig. När vi fått en idé ska den realiseras inom samma minut.

Idag slog det mig helt oväntat att min nya e-bok Närmare dig måste ha en egen sajt. Så fort jag fått tanken (och den kom i samma stund som jag vinkade av väninnan) var jag tvungen att sätta mig vid datorn och göra verklighet av idén.

Eftersom jag tycker att Wordpress ser väldigt seriöst ut bestämde jag mig för att satsa på en blogg med hjälp av detta verktyg. Jag är inte helt obevandrad i genren, men jag kan ändå med lätthet påstå att det inte är mammas gata jag vandrar på när jag trippar in på Wordpress. Allt där är lite svårt, innan man (läs jag) fått häng på det.

Efter nästan sex timmars intensivt arbete utan några större struligheter var jag ändå väldigt nöjd. Då hade jag lagt in en ansenlig mängd flikar och fyllt dessa med innehåll, chattat med min förläggare Annika Bengtsson om vilka kapitel i Närmare dig som kunde lämpa sig som provläsningsavsnitt och lagt in lite fina bilder här och var.

Kika jättegärna på min nya bebis och säg till om det är något ni saknar, reagerar på eller tycker är helt galet!

Och så får ni förstås gärna läsa provläsningsavsnitten...


måndag 22 juli 2013

Robbie WIlliams och Liseberg


Vilka underbara dagar vi har nu. Strålande solsken, tropisk värme och massor av härliga upplevelser.

I lördags var jag på Robbie Williams tillsammans med en gästande väninna från Stockholm och på plats  på Ullevi var också många andra av mina vänner. Några av dem träffade jag innan konserten och då blev det en drink tillsammans.


I går var det dags för ytterligare ett Lisebergsbesök och det var lika trevligt som vanligt. Min väninna från Stockholm är kvar och hon är betydligt modigare än jag, så hon åkte allt medan jag endast åkte Flume Ride. Blött och gott denna härligt soliga dag.

Nu bär det av på båttur med väninnan och en familj till - det gäller att utnyttja dagarna!





lördag 20 juli 2013

Sötaste sonen 12 år!

Nya coola hörlurar med legobitar på
som snällaste storasystern köpt via nätet!
Det känns fantastiskt att tänka sig att det är hela tolv år sedan söte sonen såg dagens ljus för första gången. Det var en strålande vacker sommardag när han föddes och det var det även idag när han fyllde tolv. Nu har ju klockan redan hunnit passerat midnatt, men för min egen del känns det fortfarande som hans födelsedag, eftersom det är den vi har firat hela dagen.

I morse var jag uppe först av alla och började förbereda dagens evenemang innan det blev lagom att sjunga för födelsedagsgossen. Han hade just börjat vakna till när vi kom sjungande, så tajmingen var perfekt.

Så fort vi sjungit och sonen öppnat presenterna från närmaste familjen var det dags att göra klart smörgåstårtan som vi skulle äta på kvällen. Barnen får alltid välja vad vi ska äta på deras födelsedagar och idag valde sonen ugnsstekt lax och klyftpotatis, så det fick det bli till lunch. På kvällen blev det gästernas favorit; smörgåstårta och även tacos, för den (som likt födelsedagsbarnet) föredrog detta.


Flitiga dottern gjorde en prins(ess)tårta till lillebror och vi funderade en stund på tema att ha på toppen av tårtan. Förra gången hade vi tangenter från ett tangentbord och i år kom dottern på att det skulle passa utmärkt med Creeper från Minecraft, som sonen själv gjorde som Halloweenförklädnad i höstas, så självklart fick det bli så. Vilket pilligt jobb, men det blev SÅÅÅ fint! Om jag kunde anställa dottern hade jag gjort det direkt - denna arbetsmyra som färgar och fixar i ett nafs!


Som välkomstdrink när mormor och morfar samt syrran och hennes familj var samlade hos oss var det champagne. Det passar alltid lika bra för oss vuxna, men barnen fick bål baserat på blåbärsdricka och det såg minst lika festligt ut.




När det var dags att sätta eld på ljusen på tårtan visade det sig att vara omöjligt. Jag tände och det blåstes ut. Jag tände igen och det blåstes ut. Efter tio försök gav jag upp och konstaterade att käre sonen fyller år alldeles oavsett om vädrets makter blåser ut ljusen för honom.


Innan solen gick ner hann vi spela Kubb också och det blev en rafflande omgång, men trevligt nog vann sonen och hans lag och vad mer kan man begära en dag som denna? Grymt rättvist!


Kvällen rundades av med lite dopp i poolen och jag sitter här och tänker bara en enda sak:

Vilken lycka det är att ha fått just denne underbare son.


torsdag 18 juli 2013

Tomatsallad, bruschetta och marängsviss


Vilken underbar kväll vi fick med våra vänner från Kina. Nu är de ju svenska från början, så det är inte fullt så exotiskt som det kanske låter, men de bor i alla fall i Shanghai sedan ett par år. Nu är de i alla fall tillfälligt hemma i sitt hus som ligger någon kilometer från vårt och vi var så glada över att vi lyckades locka hit dem en afton i det späckade sommarprogrammet.

Jag tog tillfället i akt och bjöd på god mat som alla brukar gilla. Först blev det två sorters quesadillas som tilltugg till välkomstdrinken och efter en liten stund var det dags för förrätten, som syns på den första bilden. Ett stort fat fullt med vitlöksbröd i botten (stora formfranska-skivor delade på diagonalen så det skulle vara lätt att ta en lagom stor bit eller flera) översållat med ruccola, tärnade tomater och grovriven parmesan uppskattades av alla.


Till varmrätt blev det grillad kyckling och egenodlad potatis. Äntligen fick vi skörda och det var jättegoda små vita potatisar som var i princip skalfria! Till detta hade jag gjort en tomatsallad med rödlök, olivolja och lite kryddor.

Lite blåsigt var det idag, men vi satt i alla fall ute på altanen hela kvällen och det var underbart att få umgås igen. Vi hann faktiskt inte alls prata klart, så vi måste hitta en ny dag att ses. Frågan är om det blir hemma hos dem innan de reser tillbaka till Kina eller om vi får komma på besök i deras nya land.

Jag skulle väldigt gärna hälsa på dem i Kina...

Till efterrätt blev det marängsviss med massor av
hemgjord chokladsås.



Sommarvärme dygnet runt


Vilka underbart varma och soliga dagar vi har nu! Jag tänker inte klaga på vädret en enda sekund och jag kommer även i efterhand att minnas hur fantastiskt väder vi faktiskt haft den här sommaren.

Igår kom fina vänner på knytis och så frossade vi i räkor, havskräftor, ostpaj, röror, bröd, ost och annat smått och gott. Precis allt man kan önska en solig afton i juli.

Ikväll kommer andra gäster och de är betydligt mer långväga än de grannar som dök upp igår.

Kvällens gäster kommer ända från Kina.

tisdag 16 juli 2013

Glamour på Ullared


Söta dottern ville så himla gärna åka till Ullared idag. Jag är ingen shoppingfantast, även om man på Gekås hittar en hel del man inte hade någon aning om att man behövde, men eftersom vi var lediga så sa jag att det var okej att åka idag eftersom det fanns en speciell anledning. Bloggaren Misslisibell var nämligen på plats.

Och vinkrutan är ju alltid trevlig att fotografera.

Vi begav oss redan klockan 7 på morgonkvisten och vid 14-tiden skulle Misslisibell träffa sina fans vid sminket på Gekås, så vi ville gärna vara färdigshoppade tills dess eftersom bloggträffen var dagens begivenhet.


Vi var klara betydligt tidigare än så, så när klockan var 12.30 spankulerade vi omkring och kikade. Plötsligt fick dottern syn på självaste Lisa och lyckan var gjord.

Nu finns det två bilder på Misslisibells blogg med min dotter på och dottern fick en autograf. Jag minns själv hur stort det var att få en autograf från någon idol när jag var liten, så jag förstår precis.


Vi såg även Ullaredschefen Boris och här kan ni se Morgan, som alltid är härligt pratsam och frågar en massa, med mina barn - är inte det lite härligt ändå?

Gekås i Ullared är trots allt Sveriges mest besökta utflyktsmål.


måndag 15 juli 2013

Champagne och västkusten


Vilka underbart soliga, trevliga och härliga dagar vi fick hos fina svärföräldrarna i deras stuga på västkusten! Förra året var vädret inget mycket att skryta med när vi var på besök, men i år var det helt perfekt och det går inte att komma ifrån att allt blir mycket roligare då.

Vi hann med massor av kul saker; vi tittade på bilder från olika resor, spelade kubb, badade, fångade krabbor, tävlade i femkamp, fotograferade vilda orkidéer, åt lunch på Grebbestads brygga, bjöds på champagne och hade allmänt mysigt tillsammans.

Nu har vi landat hemma igen och nog är det lite mysigt att sova i egen säng, även om vi sover gott även borta. I natt blir natten dock lite kort för klockan sju imorgon bitti sätter barnen och jag oss i bilden och styr kosan mot något så spännande som Sveriges största turistmål.

Någon som vet vart vi ska då?




lördag 13 juli 2013

Båttur till Fölungen


Nu är vi på besök hos mina svärföräldrar i norra Bohuslän och vi njuter av ett strålande sommarväder. Vi inledde fredagen med att äta grön ärtsoppa och svärmors nybakade bröd till lunch och sedan var det dags för det årliga krabbfisket. Som vanligt håvade barnen upp krabba efter krabba - säkert samma krabbor som de fångade förra sommaren...

På kvällen kom en mycket god vän och hämtade oss med sin grymma båt och så åkte vi hem till hans familj. Eftersom vi oftast bara ses just när vi är på besök här uppe en gång om året är det något vi ser fram emot enormt varje år. Vi grillade laxspett, pratade om allt som hänt sedan senast och njöt av att sommarkvällen var ljum. Och det var precis lika supertrevligt, jättegott och alldeles, alldeles underbart som vanligt!

Idag blev det en båttur till en liten ö som fått det bedårande namnet Fölungen och där åt vi lyxig medhavd lunch i solskenet. Så himla gott och mysigt.

Påhittiga dottern hade förberett en femkamp, så vi kämpade alla som galningar för att vinna äran och en godispåse. Det blev efter en rafflande kamp skicklige sonen och duktiga svärmor som tog hem segern och delade förstaplatsen. Mycket snyggt jobbat av båda! 

Nu på kvällen har vi gått en promenad i skymningen och slutligen kikar vi på bilder från alla möjliga resor och äventyr som vi alla varit på - precis lagom avslutning på en härlig sommardag.






torsdag 11 juli 2013

Montazamis vin och fiskelycka


Idag har sötaste dottern varit statist i en film och jag har drällt omkring i Göteborg under tiden. Bland annat satt jag på Lejontrappan och läste boken jag började på för ett par veckor sedan, men som fått stå tillbaka lite eftersom jag varit fokuserad på mitt eget manus.

När jag läser boken slås jag i alla fall av hur olika människor kommunicerar med varandra under olika tider. Bosse Lidén har verkligen fångat hur man pratade för sådär trettio-trettiofem år sedan och jag hade faktiskt ingen aning om att det var så annorlunda innan jag började läsa Mina fotsteg i ditt hjärta.

På kvällen hämtade jag det specialbeställda vinet som bär Maria Montazamis namn och som min syster idag fick i namnsdagspresent.  Eftersom jag fick provsmaka vågar jag säga att det var riktigt gott! En chardonnay är ju aldrig fel, men den här var riktigt god och så var det ju också kul att specialbeställa, för det gör man (jag!) ju aldrig på Systembolaget.

På kvällen hade sötaste sonen fiskelycka och det bidde en makrill! Mums!