Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 29 augusti 2012

Boken trycks och webbsajt finns


Törs jag viska ett litet försynt tjohoo? Jag vill så gärna det. Ett litet glatt tjohoo en dag som denna? Jo, jag tror att jag gör det.

Jag har inte ens orkat skriva om allt som pågått bakom kulisserna när det gäller Kristina Svenssons och  min bok Förverkliga din bokdröm, men jag kan säga att det inte varit helt enkelt. Det var galet struligt på det danska tryckeriet ScandinavianBook och min kollega har skrivit en del om det här och här.

Vi hade redan insett att vi var tvungna att ställa in den planerade releasefesten, men vi ville absolut inte ställa in vårt deltagande på Bokmässan i Göteborg i slutet av september. Vi har hela tiden haft just Bokmässan i sikte och då vill vi stå i Egenutgivarnas monter och lansera vår sprillans nya bok för våra kärnläsare som troligen har många likheter med de besökare som kommer att hitta till vår monter.

Till slut bestämde vi oss för att byta tryckeri och vår nya samarbetspartner blev istället ScandBook i Falun där jag tryckte min debutroman Nära dig. När jag ringde min kontakt Anna och berättade att det inte fungerade alls med det danska tryckeriet och undrade om möjligen hon och hennes gäng kunde trycka boken blev svaret på ett ögonblick "Oh ja!". Det var som ljuv musik i mina utmattade och bedrövade öron. Hon såg inga problem, utan vilket problem det nu än var som ställde till det för oss, så var hon övertygad om att de kunde lösa det.

Det är en inställning som jag verkligen gillar.

Med de lugnande orden fick kollegan och jag ro att fila på bokens webbsajt, så det gjorde vi. Vi skrev lite om boken, lite om omslag, och lite om de medverkande. Och så klart lite om Kristina och mig. Vi kommer att fortsätta att bygga på med material och texter av olika slag, men det känns fantastisk att även den biten fallit på plats. Det går till och med redan nu att provläsa boken. Det har jag till och med gjort själv, för jag var så nyfiken och den verkar ju så bra, den där inspirerande handboken i konsten att ge ut böcker. :)

Bara webbsajten är värt ett tjohoo, men det verkliga utropet kommer sig faktiskt av att vi nu har läst igenom den tryckfärdiga pdf:en och äntligen, äntligen, äntligen tryckt på okej-knappen. Visserligen har vi inte böckerna i farstun ännu, men nu trycks till slut Förverkliga din bokdröm.

Och det är sannerligen en bokdröm som förverkligas. Tjohoo för det.

6 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Alltså är ett litet hurra på sin plats!

♥ Carina ♥ sa...

Jag tjohoar med dig :)
Kram

Jeanette sa...

"Oh ja!" vad underbart, Grattis!
Kram

Marina sa...

Härligt, grattis!

Camilla sa...

Klart att du ska tjohoa.Jag..vi tjohoar med dig!
Tjohoooo!
Kram!

Villa Frejas bokblogg sa...

Stort lycka till.
Jag håller tummarna.
Kram.