Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 20 februari 2013

Hej, jag heter Rjoanna.


Nu för tiden får föräldrar döpa sina barn till nästan vad som helst. Ingen höjer direkt på ögonbrynen över om en flicka heter Humla, Metallica eller Grynet. Bland grabbarna fungerar det fint med Batman, Tiger och Plutten. Det mesta funkar bra ser man på Statistiska centralbyrån och självklart kan man till och med heta Bra. Så bra då.

Men Rjoanna? Det går ju inte ens att uttala. Ändå fick jag ett utbetalningskort i just det namnet, som mina föräldrar som tur är INTE döpt mig till, och dessutom skulle jag legitimera mig för att få ut pengarna. Genast blev jag osäker på om jag verkligen skulle få några pengar för mitt körkort har knappast ett extra R i namnet.

Som tur var fick jag mina pengar tack vare att killen i kassan var en förstående och trevlig människa. Han insåg nog att det även i dagens fantasifulla läge finns gränser för vad som är ett korrekt namn och vad som är rent slarv med dansande fingrar över ett tangentbord.

PS. För den som undrar varför jag fick pengar på ett utbetalningskort var det för att jag var så ivrig att betala in en räkning att jag betalade den två gånger. Det är om man gör tvärt om man hamnar i Lyxfällan, tror jag.


3 kommentarer:

Marina sa...

Om inte annat, så skulle du troligen varit helt ensam (förhoppningsvis) om det namnet!

Villa Frejas bokblogg sa...

Haha, så där gjorde jag också en gång. Då kände jag mig både rik, givmild och lite för duktig ;)
Kram.

Fröken Kråknäs på vift sa...

Gissa om vi läste våra namn många gånger innan vi tryckte på skicka inför vår New York-resa. Har ju hört om folk som inte har fått resa iväg på grund av små stavfel.

En bekant kunde få ut sitt pass som han hade skickat in för att få ett turistvisum. Eftersom han brukade legitimera sig med passet(ej körkortsinnehavare) och det var det han skulle hämta ut så blev det dödläge. Efter mycket strul bröt någon mot lagen och lämnade ut det.

Så det gäller att ha koll på legitimationer och bokstäver ;))

Ha ett skönt avslut på veckan!
Kram Katarina