Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 21 mars 2015

Vin & deli för alla sinnen


Så fort jag fick veta att Göteborg skulle ha en Vin & delimässa blev jag väldigt intresserad. Under många år besökte jag och min väninna Dagens hushåll på Svenska mässan, men sedan var det Passion för mat på Eriksberg som gällde. Jag hängde med även dit och var en trogen kund under några år, men Hisingen i halt väglag var inte så skoj så jag hoppade över eventet under ett par år.

Men en Vin & delimässa på Svenska mässan betyder att vi båda kan åka kollektivt på ett smidigt sätt och det bestämde vi oss för att göra. Klockan 11 öppnade mässan idag och klockan 19 stängde den. Mitt tåg kom in 11.08 och jag trodde att vi skulle hänga på mässan fram till klockan 14. Eller möjligen 15. Inte längre än så, för hur spännande kan den vara?

Hehe, jättespännande visade det sig.

Döm om min förvåning när mässan hann stänga innan vi lyckades lämna stället.

Dagen har varit fullständigt underbar på alla sätt. Min kära väninna och jag har hunnit prata, vi har provsmakat fantastiska viner och vi har träffat Markus Aujalay, min absoluta favorit i Svenska mästerkocken. Han är en stor anledning till jag ser  programmet och varje gång ha spänner ögonen i de tävlande är jag både glad över att det inte är mig han ser på och nyfiken på vad han ska hitta att kommentera denna gång - han är rasande skicklig.

Då ska man ändå veta att att Leif Mannerström alltid har en speciell plats i mitt hjärta eftersom min söta lilla pappa gjorde lumpen som kock tillsammans med just denne Mannerström. Pappa har en massa härliga lumparminnen med Mannerström och jag kan inte låta bli att le åt att en av dem fortsatte kockbanan och den andre blev ingenjör...

Denna bild är från bokmässan i Göteborg 2012.

När klockan närmade sig lunchdags blev min väninna och jag lite småhungriga så vi åt en härlig smakportion av pasta med gorgonzola och friterad svamp. Otroligt gott signerat Gothia Towers.


I slutet av september 2015 är det dags för Bokmässan och Grim förlag kommer att finnas på plats. Det betyder att även jag kommer att befinna mig där och inför denna begivenhet kan det vara smart att kika på olika montrar och se vad det är som gör att min väninna och jag gillar dem. Självklart är det vi klurar ut fullständigt ovetenskapligt, men jag tänker att det ändå kan finnas en poäng med hur vi tänker.

En monter ska gärna bjuda på en överraskning och få oss att bli på gott humör på något sätt, konstaterade vi. Idag har vi skrattat galet mycket. Det är nyttigt och värdefullt.


Bilden nedan visar en monter vi båda tyckte var riktigt snygg. De hade gjort något extra av det lilla utrymme de hade och dessutom var det de bjöd på riktigt gott. Till råga på allt var det alkoholfritt och baserat på Gotlands vildvuxna slambär. Mums, tyckte vi!


Vår absoluta favoritmonter var ändå utan tvekan O.P Anderson för där hade de ett väldigt genomtänkt tema. Alla drycker serverades tillsammans med tillbehör - så när som på fördrinken som bestod av Hallands fläder och tonic.

Men när den var slukad gällde till exempel skagenröra eller tapanade med väl utvald sprit. Det var så himla gott att  det enda som hindrade oss från att slå läger vid montern var att vi inte hade campingstolar eller ett tält med oss.


Mitt favoritvin alla kategorier är Bonterra och när vi lyckades hitta montern där just detta vin fanns var provsmakningen slut, så vi fick den allra sista skvätten innan de stängde, även om vi gärna slurpat i oss en hel deciliter eller ännu mer ...Vilken succé mässan var. Jag kommer definitivt åka dit nästa gång också!
Sammantaget har vi haft en helt grym lördag. 
Skål, säger vi från vingolvet!3 kommentarer:

Ezter sa...

Låter som en mässa i min smak :)
Jag såg dig på tv häromkvällen :)

Camilla sa...

Nästa gång kan du väl ta med mig... ;)
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Så trevligt, Ezter, i vilket program då??? Blir lite nyfiken... :)

Jaaaaa, komsi komsi, Camilla! Kram!