Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 2 oktober 2012

Min fina, generösa vän Maria


Bloggen har utan tvekan öppnat en helt ny värld för mig. Människor jag aldrig träffat IRL skriver varma och snälla saker och delar med sig av sina liv på ett sätt som jag för några år sedan trodde var omöjligt.

En kvinna som jag blev nyfiken på sent i våras förra året var Maria Engelwinge. Hon dök upp här och var i min bloggsfär och hon var alltid klok och genomtänkt i allt hon skrev. Jag började följa henne och beställde snart boken En shot till tack direkt från henne alldeles innan vi skulle åka till Karpathos förra sommaren.

Under ett par härligt soliga dagar läste jag boken om några ungdomar som upplever en sommar på Gotland och kontakten med Maria fortsatte. Hon har ibland skrivit saker på sin blogg som fått mig att gråta, men hon har också fått mig att känna av den enorma styrka som hon bär på. Maria vet vem hon är, hon står för det hon tror på och hon har ett hjärta av guld.

För några veckor sedan fick jag en present som var så fantastisk att det tog mig flera dagar (jag skojar faktiskt inte - det tog flera dagar!) att smälta. Jag var fullständigt stum över allt arbete hon lagt ner på mig och visade alla som dök upp i vårt hem vad jag hade fått. Vilken present!

Och nu har jag fått en till. Fast jag redan fått så mycket.

För första gången fick jag träffa underbara Maria IRL på Bokmässan och det blev ett härligt kramkalas. Hon var precis lika vacker och underbar som jag föreställt mig, men med kortare hår, trots att jag innerst inne visste att hon klippt sig alldeles nyligen. Vi kramades och kramades - mitt i Egenutgivarnas monter och ingen ville släppa taget. Äntligen i min famn, denna ljuva kvinna med änglavingar!

Eftersom jag fyllde år i torsdags hade Maria gjort en vacker ask till mig och fyllt den med choklad och hjärtan. Jag blev så glad över den vackra asken och chokladen är fullständigt ljuvlig den med. Tänk att jag fick en handgjord present till! Mmmmm...

När hon kom hade jag ingen aning om hur jobbigt det varit för henne innan hon vågade ta steget. Jag kunde inte föreställa mig hur mycket tankekraft och styrka hon behövde uppbåda för att ta sig till bokmässan. Läs hennes blogg om du har en näsduk till hands. Och imponeras av henne.

Tusen tack, underbara Maria, för att du är en så fantastisk, varm och generös person. Vilken lycka att få ha dig i mitt liv.


9 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Vilken fantastisk present! Hon är för söt Maria.
Kram!

Maria Engelwinge sa...

Jag tar in vartenda ord. Och känner precis samma sak, jag är en lycklig kvinna som får ha DIG i mitt liv!
Kärlek <3

Camilla sa...

Ja,tänk vilka vänner man har fått via bloggen.
Vissa känner man utan man ens har träffat dom.
Och en del har man fått äran att träffa IRL.
Som Afrodite...Vilken pärla. Nu ska hon komma upp och hälsa på igen :)
Kram!

Anna Granström sa...

Håller med om det du skriver om henne, längtar efter att ses IRL!

LillaTuss sa...

Bloggvärlden är verkligen fantastisk. Jag har själv fått otroligt vackra saker av bloggvänner bara för att... Bl.a. en scrappad bok bara för mig. Förstår dig när du skriver att det är svårt att ta in. Vilket jobb som lagts ner. Man blir lycklig i hela kroppen ♥

Hanna Lans sa...

Det är verkligen underbart hur man får kontakt med vissa på nätet! Det där näthatet som så många skriver om, och som får så stort utrymme i media, borde få motvikt av allt fint som händer!

Maria Engelwinge sa...

Jag håller med Hanna!!!

Västgötskan sa...

Visst är bloggosfären fantastisk? Jättefin present! :-))

Kram M

Desirée sa...

Kan inget annat än att hålla med i allt du skriver :)