Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 24 februari 2016

Årets bokrea igång - med Närmare dig


Idag börjar årets stora, härliga bokrea och i år är min roman Närmare dig utvald att vara med - hurra! Jag hoppas att den hittar många nya läsare, för det är den värd, tycker jag. Den går självklart att köpa i det härliga formatet storpocket både på Adlibris och Bokus och min förläggare Annika Bengtsson har redan lämnat rapporter om förhandsbeställningar som kommit in till Grim förlag, så vi hoppas på rekordförsäljning. Igen. Så klart vi gör det!

Det är nämligen inte enbart min roman som är representerad på årets rea utan även Kråkprinsessan, Glömskelunden och Sorgbägare av Annika själv samt Bara business av Björn Jutendahl. Fem riktigt bra böcker till galet låga priser. Fast jag redan har läst alla och har dem hemma i bokhyllan funderar jag på att beställa åtminstone ett par av varje. Jag vet ju hur bra de är och hur mycket de skulle uppskattas som present - istället för en blomma eller en flaska vin, ni vet.

Det är inte riktigt samma sak med rean längre, tycker jag, eftersom jag inte står där mitt i natten vid tolvslaget och väntar på att vakterna ska öppna så att vi boknördar ska kunna smita in likt inbrottstjuvar på natten för att roffa åt oss de allra mest värdefulla böckerna på borden innan de mindre nogräknade har hunnit vakna.

Faktum är att jag igår såg att Akademibokhandeln på Kungsmässan, där min närmaste fysiska bokhandel finns på andra våningen, inte alls öppnar vid midnatt som de gjorde ett tag när vi ivrigt stod och trampade utanför, utan istället klockan sju på morgonkvisten. Så det är inte riktigt samma sak längre.

Men det är ändå Bokrea. Med stort B, tror jag minsann. Bokrea. Och helt säkert fantastiska böcker - troligen till lägre priser än någonsin.

Det går väl inte att motstå?


måndag 1 februari 2016

Välkommen, februari!


Idag är det första februari och dagen har varit riktigt grå och färglös. Den har varit full av regn och ibland har det till och med kommit några vilsna snöflingor som redan raskt trollats bort av nya regndroppar. Jag funderade på att trotsa vädret och ge mig ut för att ta en bild, men det blåste för mycket och ösregnade diagonalt, så motståndet var för stort. Jag höll mig inomhus och skrev istället.

Med tanke på dagens väder är det svårt att tro att morgonen var en av årets absolut vackraste.

All is är nu borta på fjorden och istället ligger de fina svanarna och guppar utanför fönstret som så många gånger förut.


Bilderna här är tagna mellan klockan 7.30 och 7.55 och det är fantastiskt att se hur färgerna hinner växla på den korta tiden. Bilden ovan är tagen lite mer åt vänster än de övriga, men de ligger i rätt ordning rent tidsmässigt.

Nog är naturen fullständigt fantastisk? Att bo så här är magiskt och jag dokumenterar så mycket jag kan. Jag sitter redan och lägger in bilder till 2017 års almanacka och precis som vanligt tror jag att den kommer att bli den allra snyggaste någonsin.

Så blir det ju alltid! :)