Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 29 november 2013

En alldeles egen julkampanj



Den magiska helgen är i antågande. Den ljuva helgen då vi börjar drömma om jul. Då vi börjar längta till julafton på riktigt.

Sedan en tid tillbaka är min roman Närmare dig med i Adlibris julkampanj under kategorin Till bokmalen, men idag bestämde min förläggare Annika Bengtsson och jag oss för att ha en alldeles egen julkampanj. Bara för att vi kan. Och får att vi tycker att våra böcker förtjänar ännu fler läsare.

De två största succéerna från Grim förlag under 2013 finns med i vår julkampanj och det är min Närmare dig och Annikas Kråkprinsessan. Jag skulle säga att båda böckerna är väldigt läsvärda och handlar om kvinnor som drabbas av olika saker i livet och detta präglar dem för alltid.

Paketpriset för dessa två böcker är från och med idag endast 130 kronor inklusive porto. Det är betydligt lägre än t ex Adlibris, så bättre pris går inte att finna.

Ge bort en bra bok (eller två) till någon du tycker om - eller köp dem till dig själv. Det är du värd.

Mejla info@grimforlag.se för att göra en beställning.

Jag kanske borde passa på själv...?


måndag 25 november 2013

Glöggmingel blev en succé




Ibland blir allt bättre än man törs tro innan. Min förläggare Annika Bengtsson och jag visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss när hon anmälde Grim förlag till Qoola qvinnors Glöggmingel & Minimässa i Norges Hus idag. Skulle vi hitta dit? Skulle det komma några besökare till oss och de andra tjugotalet utställare som fanns på plats? Och skulle vi lyckas sälja några böcker?

Svaret på alla tre frågorna är jamenvisst!

Bortsett från att vi gick något litet kvarter extra, gick promenaden från parkeringshuset till mässlokalen finfint. Den norska flaggan vajade tryggt utanför huset när vi närmade oss, så det var ingen tvekan om att vi kommit rätt.

Även besökarna hade hittat rätt och det dök ständigt upp nya besökare som vill prata böcker med oss. Mycket trevligt, tyckte vi.

Totalt sett skulle jag faktiskt vilja använda ordet succé efter dagens äventyr och mer spännande detaljer om siffrorna bakom det härliga ordet succé finns i ett trevligt inlägg på min författarblogg joannabjorkqvist.com. Välkomna dit!





söndag 24 november 2013

GW, jag och glöggmingel


Nu finns min roman Närmare dig i Bokhandeln i Laholm och där står den så vackert alldeles nära Leif GW Perssons. Nu är det jag och GW, liksom. Hans mörka, dramatiska omslag och mitt ljusa, rosa står sida vid sida. Bara för den presumtiva köparen att välja.

Det ser så sött ut med de små GW-dockorna också, tycker jag. Alla författare borde ha små söta dockor bredvid sina böcker.

Imorgon är det dags för Glöggmingel & Minimässa med ett tjugotal utställare i Norges Hus på Skånegatan i Göteborg. Det är Qoola qvinnor som arrangerar och jag finns på plats med Annika BengtssonGrim förlag mellan klockan 15 och 19.

Då signerar vi våra böcker och vi hoppas att det kommer massor av trevligt folk och hälsar på. Ett utmärkt tillfälle att köpa personliga julklappar av både oss och de andra utställarna!

Vart välkomna!



onsdag 20 november 2013

Juliga och härliga London


Idag låter jag bilderna tala för sig själva. Så här härligt och vackert är det i London just nu. Vilka mysiga dagar vi fick tillsammans!


















tisdag 19 november 2013

London är underbart


Vi är så tappra som går och går nästan hela dagarna här i London. Alla fyra var överens om att fötterna fått jobba hårt de senaste två dagarna, så när vi nådde hotellrummet vid 22-tiden idag ville vi alla ha varsin fotmassör. I brist på sådana fick det bli en mer modest dusch och lite allmänt klappande på de arma trampdynorna.

När vi inte går åker vi tåg och tunnelbana eller turistbuss. Det är inte alldeles enkelt alla gånger men funkar ändå alltid bra i slutänden. Alla är otroligt hjälpsamma och utgår konstant ifrån att inget är de korkade svenska turisternas fel. Det gör mig så otroligt glad att denna värme, hjälpsamhet och medmänsklighet så totalt genomsyrar alla vi mött på vår resa.

Vi är redan sugna på att komma tillbaka hit för imorgon bär det hemåt igen. Redan! Så fort tiden gick! 

söndag 17 november 2013

Nya DocMartens - tjohoo!


Vilken intensiv dag vi har haft här i London idag! Härligt glada ungdomar, båda mina barn och en kompis till dottern, som exakt vet vilka butiker de vill gå till har jag hängt med idag. 

Vi har shoppat och fikat mest hela dagen, men också hunnit se ett och annat klassiskt landmärke tack vare ett par turer på en turistbuss. 

En kanondag på alla sätt och på shoppingfronten är jag förstås allra mest nöjd med mina helrosa, underbara DocMartens! 


fredag 15 november 2013

Tjolöholms julmarknad 2013


Det är alltid lika trevligt att tjuvstarta julen på Tjolöholms julmarknad. Idag var det lite blåsigt - faktiskt så blåsigt att eldshowen blev försenad tio minuter för att de hade svårt att få fyr på grejerna - men det var ändå ett perfekt marknadsväder. Inte för kallt och inget regn.


Vackrast och konstnärligast (jadå, jag får vara precis hur subjektiv jag vill i min egen blogg) var fantastiska Tina Jerkenstam som var på plats för första gången med några av alla sina alster. Tina är en ofattbart mångsidig konstnär och den här gången hade hon samarbetat med sin man Lasse Bjärkling och de hade gjort roliga och fina saker att hänga på väggen samt julstjärnor och halsband. Allt var så fint!


Själv är jag innerst inne alltid allra mest intresserad av läckerheter som går att äta och idag föll valet, liksom alla andra år, på karameller från Mariannelunds karamellkokeri och även på fyra läckra ostar från Skottorps Mejeri. Karamellkokeriet hittade vi av en slump när vi var på väg till Astrid Lindgrens Värld för många år sedan och sedan dess är vi hängivna fans. Det finns helt enkelt inget godare godis på denna jord.


Skottorps Mejeri var en ny bekantskap för mig och idag fick man fyra ostar för 200 kronor, så jag provsmakade alla fyra de hade, för kanske ville jag inte alls ha en av dem, utan istället två av samma sort. Det visade sig vara helt omöjligt att välja bort någon, för alla var supergoda, så jag slog till med en av varje.

Utflykten till Tjolöholm avslutades med en mycket tjusig eldshow och nog är det något alldeles magiskt med eld som sprakar och gnistor som yr?






torsdag 14 november 2013

Käre maken hemma igen


Nu är käre maken hemma igen efter ett rejält fartäventyr på vindsurfingbrädan i Luderitz i Namibia i Afrika. Han skulle egentligen varit borta en vecka till, men på grund av dålig vindprognos för den kommande veckan bokade han och kompisen om hemresan och flög hemåt tidigare.

Med sig i bagaget hade han små fina presenter till oss och den sötaste var giraffen ovan. Den är ett par, tre decimeter hög och påminner om en dalahäst, eftersom denna också är målad med fint mönster. Den väger i princip ingenting och har en min som ser lite lätt generad ut. Bedårande!

Det passade så bra att få en giraff till vårt hem för i helgen som gått har det varit girafftema på Facebook. Om man svarade fel på en gåta fick man byta ut sin profilbild mot en giraff och behålla den i tre dagar.

Jag tyckte att mitt svar var alldeles utmärkt och faktum är att det VAR rätt svar när gåtan vandrade runt på engelska för ett tag sedan (det fick jag veta i efterhand), men på denna uppdaterade gåta var det fel svar, så jag behövde ha en giraff till min profil.

Eftersom jag då ännu inte fått den söta giraffen från Namibia, ritade jag helt sonika en egen. Innan frukost.

Jag tecknade den i blyerts och det tog bara några minuter, men trevligt var det, för det var alldeles för länge sedan jag ritade något.

På lördagkvällen var jag bjuden på mysig tjejfest med bubbel och innan jag gick dit med barnen (jojomän, de var också bjudna) passade jag på att färglägga giraffen och pyntade henne också med smycken, så hon skulle bli mer lik mig i aftonmundering.

Att vara en giraff är fint, så det var jag gärna under tre dagar. Giraff är nämligen det landdjur som har det allra största hjärtat.


måndag 11 november 2013

Närmare dig i Adlibris julkampanj


Åh, så roligt att min roman Närmare dig har kommit med i Adlibris julkampanj! Den ligger under kategorin Till bokmalen (klicka där!) och det känns riktigt kul att den hamnat bland tips för de verkliga bokslukarna.


Nu hoppas jag att Saga Allerlövs historia når en massa nya läsare, för det tycker jag att hon är värd. Elisabeth Jönsson, som driver kultur- och inspirationsprojektet Punctum saliens, läste boken för några veckor sedan och skrev en mycket fin recension som jag fortfarande är väldigt glad över.

Har du köpt några julklappar ännu? Annars tror jag minsann att det är dags!







söndag 10 november 2013

Fars dag utan fäder



Idag har det varit Fars dag och den har vi firat utan en enda pappa i sikte. Men i tankarna är vi alltid tillsammans, även om det är många mil emellan oss, och det finns ju faktiskt både telefon och skype att ta till när det kniper och det har vi utnyttjat idag.

Stort grattis till de två fina papporna som står mig allra närmast, min egen och mina barns, på er dag och ett stort hurra för alla andra pappor som finns där för sina barn. En pappa behöver man hela livet - om än på olika sätt.

Jag tänker förstås också på alla dem som förlorat sin pappa - vilken enorm saknad det alltid måste vara och en dag som denna smärtar det säkert ännu mer. Det går inte ens att föreställa sig...

Stor kram till alla viktiga och värdefulla pappor och den allra, allra största kramen till min egen! TACK för att just du blev min pappa!



söndag 3 november 2013

Chardonnaytimme i rusket



En av mina kära väninnor har fått med sig begreppet chardonnaytimme av en väninna som bor i USA och det är ett lysande koncept. Grannfruar/väninnor träffas under en eller två timmar för att ta ett glas vin tillsammans innan alla skiljs åt för att tillbringa resten av kvällen med sina respektive familjer.

Det finns lite olika varianter och svårighetsgrader. Ofta tar alla med sig sitt eget vin och så bjuder värdinnan på något lättare tilltugg, men det kan också vara så att alla ombeds att ta med sig något tilltugg att ställa på bordet.

Igår bjöd jag in sex väninnor till c-hour och eftersom jag var ledig passade jag på att baka foccaccia som jag pyntade med fetaosttärningar, oliver och soltorkade tomater. Till det serverade jag tzatziki och det var så himla gott. Jag hade också ställt fram en brietårta översållade med torkade aprikoser och valnötter, lite annan ost och så både kex och costini. Och så självklart ett par röror och lite chips...

Och det blev precis så gott och trevligt som jag hade hoppats på. Den första väninnan kom klockan femton och under kommande timmen droppade de andra också in. Den här gången hade mina barn sådan tur att även flera av väninnornas barn följde med så det var en härlig eftermiddag här hos oss. Ett perfekt sätt att tillbringa en ruskig novemberafton på, tycker jag.

Även om det heter chardonnaytimme kan det råka bli så att man blir sittande aningen längre om det inte är så att man har andra planer och så blev det den här gången. Några drog hemåt vid sexsnåret och åt middag med sina familjer och andra stannade ändå till midnatt. En gjorde båda delarna, det vill säga kom på eftermiddagen, gick iväg för att äta middag med sin familj och kom sedan tillbaka igen. Mycket trevligt!

Nio timmar av en enda liten c-hour - det är fin matte det!

Min nya profilbild på Facebook. Likt, va?