Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 28 februari 2011

Filminspelning med kändisar

Peter Magnusson, som fick en enorm publiksuccé med sin förra film Sommaren med Göran, spelar in en ny långfilm, och idag var jag med i den.

Filmen handlar om karriärcoachen Sven, som bestämmer sig för att byta inriktning på sitt liv sedan en skolkompis dött. Han bestämmer sig för att satsa på ett författarliv i Thailand istället för sitt vanliga inrutade liv.

Många kända skådespelare är med i den nya filmen, som heter Nu eller aldrig, och flera var på plats under dagens inspelning. Peter Magnusson spelar själv huvudrollen så han var förstås där och det var även Alexandra Rapaport, Claes Månsson och Grynet Molvig.

Förmiddagen blev en långdragen historia, men jag var faktiskt väldigt glad över att jag inte var utplockad bland de första statisterna för dagen, för de fick vara utomhus ett bra tag, medan vi andra satt inomhus och väntade.

Lunch blev det först strax efter klockan 15 och det var riktigt god mat och bröd så färskt att det fortfarande var varmt. Efter lunchen spelade vi in ett par timmar till och sedan var det dags att åka hem och memorera exakt hur vi såg ut idag.

Imorgon bitti ska vi nämligen vara på plats igen, för att fortsätta inspelningen och då måste vi ha exakt samma kläder och likadan frisyr, som idag för  i filmen kommer det att vara bara någon timme senare.

Jag tog fler bilder än så här idag, men vet inte vad jag törs lägga ut, eftersom så mycket är hemligt, så det får bli den här lilla bilden i dag. Att det finns rejäla lampor med på filminspelningar måste vara ohemligt!

På länken nedan kan ni läsa lite mer om filmen:
http://www.expressen.se/noje/film/1.2338867/peter-magnusson-gor-ny-komedi

söndag 27 februari 2011

Etiopien, Kenya, USA och Malaysia


Jag går inte in speciellt ofta och kikar på var mina bloggläsare befinner sig, men när jag gör det blir jag alltid överraskad, för min övertygelse när jag började skriva var att jag bara skulle ha läsare i Sverige, men så är det inte.

Jag har tvärtom läsare från hela världen. Om man tittar på den senaste veckan så har är det varit besök från bland annat Japan, Etiopien och Kenya. Ibland är det nog slumpen som gör att någon råkar titta in, men en del har besök har förklaringar och det är lite roligt.

Japan kan förklaras med att en väninna har bott där i flera år och jag lade upp länken i hennes logg på Facebook, för att hon skulle få se att jag använder de fina handledsvärmarna som hennes mamma virkade till mig förra vintern. En av hennes vänner i Japan såg länken och klickade på den, för det visade sig att även denna kvinna hade likadana handledsvärmare. Helt plötsligt satt vi och kommenterade varandras inlägg på Facebook tvärs över jorden.

När det gäller Kenya hade jag som tonåring en brevvän där och spännande nog lyckades jag förra året hitta henne igen på Facebook, tack vare att hon hade behållit sitt flicknamn. Sedan många år bor hon i USA, så det var en ren chansning att skicka ett meddelande, för det stod ju inte Kenya utan USA, men det visade sig att det var rätt tjej, så nu har vi återupptagit kontakten och det känns väldigt roligt. Hon skrev på sin statusrad att det var kul att ha kontakt med mig igen och då tipsade jag henne om bloggen, så att hon se lite vad jag gör. Tydligen blev någon i hennes gamla hemland nyfiken och gick in och kikade.

Flera klickar kommer också från USA och det är inte helt ovanligt, för tittar man på den senaste månaden så är det 31 visningar från just USA. Jag har ett par vänner där, men tror inte att de många klickarna kan förklaras av bara dessa vänner.

Utslaget sedan jag började blogga i november står USA för hela 92 klickar på joannasuniversum och det är fantastiskt roligt. Under samma tid har jag haft många läsare i Storbritannien, Frankrike och till och med i Malaysia.

Tack vare Google translate, så är det idag möjligt att läsa bloggar och andra texter på ett språk som för bara några år sedan skulle varit helt omöjligt att forcera.

Vilket fantastiskt verktyg datorn är!

lördag 26 februari 2011

Mmmmm - mysig, mumsig mässa med mat


Åh, vad mycket gott det fanns på mässan Passion för mat i Eriksbergshallen idag! Och massor av generösa provsmakningar!

Vi var där redan strax efter klockan 10 och det så glashalt på vägen att vi inte våga sitta kvar i bilen, medan käre maken parkerade, utan jag och barnen gick istället direkt till mässhallen. Trots att jag gick med myrsteg höll jag på att trilla flera gånger och det var riktigt otäckt.

Väl inne i mässhallen vimlade det av utställare och det var svårt att veta i vilken ände vi skulle börja för allt såg så otroligt gott ut. Vi började i alla fall med ostar och det kan man säga blev det genomgående temat hela förmiddagen, för jag köpte ostar i vartenda hörn jag kunde hitta.

Att provsmaka är alltid lika trevligt och jag provsmakade så mycket att jag lätt kunde hoppa över lunchen idag och istället vänta tills gästerna kommer ikväll.

Att räkna upp alla ostar jag köpte känns som en omöjlighet och ni ska slippa se några av dem på bild också, men några av dem ni ser på den översta bilden bara måste jag berätta om, för de är så utomjordiskt goda.

Briosten har de delat på och lagt ett laget tryffel mitt i osten och det var otroligt gott. Den som ligger bredvid heter Gruyère, kommer från Schweiz och är en opastöriserad hårdost med mycket smak. Till den kan man äta den spanska fruktkakan som är orange och ligger lite nedanför. Den heter Pan de Orejón och består endast av torkade aprikoser och mandel, så det är ingen kaka i vår vanliga mening.

Den i mitten längst fram är den mest exklusiva osten och kommer från Frankrike, där en av landets tolv ostmästare ligger bakom denna delikatess. Denna ost passar, liksom de andra smakrika ostarna vi köpt, fint ihop med fikon och jag kunde inte motstå denna vackra burk med stora härliga fikon i. Om man tittar noga på bilden så ser man de stora fikonen simma omkring där inne. Både vackert och gott!

Ikväll kommer fina vänner på besök och då satsar vi på tacos, eftersom det är någon som alla gillar och denna samling tacosaker köpte jag idag för endast 40 kronor. Något vi fick provsmaka idag, och som jag tänker bjuda på till fördrinken ikväll, är ett varmt drinktilltugg, som verkar busenkelt att göra.

Man tar bara en Corn tortilla breder ut Chipotle Paste på den och lägger på några skivor ost. Slutligen lägger man en nu tortilla ovanpå och sätter in några minuter i ugnen. När den är klar skär man i lagom stora bitar och serverar varmt till drinken - enkelt och supergott!

Självklart fanns det inte bara mat, utan även choklad och de här påsarna kunde jag inte motstå. Alla var väldigt goda, men de som ser ut som stenar är så enormt dekorativa! Jag vill ha dem i en skål och så får ingen äta upp dem! Samtidigt är de så fina i sina små påsar att jag inte ens vill öppna dem.

Det fanns också väldigt intressant choklad som var exklusiv och svindyr, men väldigt god, så jag var tvungen att köpa den, för det kan vara kul att ge bort i present någon gång. Särskilt om man samtidigt ger bort en flaska vin i samma stil. Redan ikväll tänker jag bjuda på den med Chardonnay.

Det var en mycket inspirerande och trevlig mässa och andra saker som jag köpte, men inte lägger ut bilder på är bland annat bruna ägg, två flaskor fin olivolja och tre olika enkilosostar.

Jag tror att vi har ost som räcker någon månad nu, men jag är aldrig orolig för att det inte ska gå åt, för vi äter ungefär ett kilo ost i veckan i den här familjen.

Mmmmm. Nu börjar jag bli hungrig av att skriva om allt gott och dessutom läskas av bilderna. Jag tror jag går ut i köket och skär en bit ost...

fredag 25 februari 2011

Lyxfredag med småplock


När barnen slutat skolan för dagen tog jag med dottern på en snabbtur till Ica och där var det Superfredag med glitter och glamour som tema. All personal var extra tjusig med glitterhattar, silverslipsar och glitter på kinderna och dessutom var det fullt av provsmakningar i butiken.

Kunderna bjöds på en hel bakad potatis med skagenröra, Gårdschips, ris med varmrökt lax, nachoschips med guacamole samt Ballerina. Inte undra på att det drällde av folk överallt, för alla vill väl gå på förfest en fredagseftermiddag?

När vi plockat lite av varje tog vi en lapp till delikatessen och eftersom det var tretton före hann vi stå och sukta vid alla smårätterna så länge att vi bestämde oss för att prova några av alla de där skålarna som står och ser så inbjudande ut.

Kycklingspett och coleslaw var det vi tänkt oss, men vi kom även hem med Rödbetsquinoasallad, Grön ärtpesto och Nobis-sallad, som är ny sedan tre veckor och tydligen väldigt uppskattad redan. Det är tortellini med ricottafyllning, så det låter gott och allt där brukar smaka underbart så vi håller tummarna.

När vi skulle gå ut lämnade vi kvittot med namn och telefonnummer i en gigantisk silverlåda, för om man handlar för över 500 kronor har man chans att vinna en kundvagn full med en massa godsaker ur butiken. Nu får vi hålla tummarna för att vi vinner det där, för så mycket som vi handlar på Ica varje vecka, så vore det inte mer än rätt. Fast det är vi å andra sidan knappast ensamma om att göra och tycka, så vem som än vinner har säkert förtjänat det.

Framåt kvällen är det dags för skumvin, detta underbara ord som finlandssvenskarna använder istället för mousserande vin. Jag tycker att det är ett utmärkt ord som låter kul och inte riktigt lika märkvärdigt som mousserande. Det är nog därför jag oftast själv säger bubbelvin eller bara bubbel. Det smakar lyxigt och bubblar härligt, men för att man ska kunna med att dricka det gott samvete, utan att känna sig alltför snobbig, så får det bli bubbel eller numera skumvin.

Skål och trevlig fredag!

torsdag 24 februari 2011

Fantastisk kabaré med Elvis och ABBA

En tidsresa som spänner över Kyrkbyskolans 120-åriga historia blev temat för den allra sista kabarén innan skolan läggs ner till sommaren.

Det blev en fantastisk föreställning full av musik och sång, där allt framfördes live av otroligt duktiga unga artister.

Starten 1890 var en hemsk historia med aga, skamvrå och psalmer i klassrummet, men det blev snart bättre och vi kastades in i 50-talet då Elvis dök upp i sonens coola tappning och sjön Jailhouse Rock. Det långa håret hade vi kammat en våg av och han sjöng och dansade som The King och fick stora applåder från publiken.

Efter ett ordningsamt 60-tal, då vi fick höra Sudda sudda bort din sura min, dansade Flower power-eran in på scenen och fick oss att le och önska Peace, love and understanding till varandra.

Efter en virvelvind av söta smurfar kom äntligen de omtalade Gudarna, som smurfarna läst om i Smurf-Nytt och det var ABBA. Vi fick höra en grym version av Waterloo och dottern fick rollen som jag alltid ville ha när jag växte upp, Agnetha. Hela gruppen var fantastiskt bra och dottern sjöng som en ängel. Dessutom såg hon bedårande ut i sitt nyplattade hår.

I rask takt kom sedan bland annat Carola, Herreys och Mora träsk och jag var inte den enda föräldern som lyste av stolthet och blev tårögd av barnen denna dag.

En magisk kväll helt enkelt.

onsdag 23 februari 2011

Spännande gissningslek i snön


Det här är en bild på vår altan, men nog ser det lite märkligt ut? Vad är det för spår egentligen? Tassar av någon eller något verkar det vara, men inga människospår väl? Och vad är det för konstiga streck? Två av dem ser ut att vara parallella, men ett av dem ser ut att stå mer för sig självt...

Mycket knepigt. Vem eller vad har åstadkommit detta tjusiga mönster på vår altan?

Den som gissar rätt vinner en sajberkram! Välkommen att gissa!

tisdag 22 februari 2011

Parmesanigelkott och ishjärta



Jag är alldeles för sällan i innerstan, för trots att det finns flera trevliga butiker där som jag egentligen gärna besöker, så blir det oftast inte av. Nu har jag i alla fall tagit mig en sväng till Design-bolaget och där vill jag faktiskt ha det mesta, för det är en butik som är helt full med snygga, roliga och inte minst praktiska saker.

Den här igelkotten som man ska ställa på tallriken och riva parmesan längs ryggen på var helt oemotståndlig, så den var jag tvungen att köpa, trots att jag egentligen gick in för att köpa en present till mina föräldrar. Den fanns i flera coola färger, men den gröna passar bäst i vårt kök, som har en del limegröna detaljer.

Jag hittade också ett vackert ishjärta som flöt omkring i Gottskärs hamn, men det nöjde jag mig med att fotografera. Att ta hem det var inte alls tilltalande som att få hem en söt igelkott.

Hur vackert det än är med hjärtan av is längtar jag våldsamt efter våren och värmen...

måndag 21 februari 2011

Ny look anno 2011


Sådär, ja! Nu har jag lugg igen för första gången på några år och det är alltid lite trevligt, för då ser det ut som om jag faktiskt varit hos frisören. Jag passade dessutom på att korta lockarna med många centimeter, framför allt högst uppe på huvudet, för nu var det alldeles för långt och trist.

När jag ska lägga upp en bild för att visa hur det blev kan jag inte låta bli att dra lite i färgerna, för har man väl börjat så inser man snabbt att bilderna blir så mycket trevligare, snyggare och bättre om man fixar till dem en aning.

Den här ovan har jag försvagat färgerna på och det ger ett mer sobert intryck, men den mindre här nere är helt naturell i sina färger och då blir det en helt annan känsla...

De fina handledsvärmarna har en före detta arbetskompis mamma virkat och bortsett från att de värmer otroligt skönt, så är de dessutom väldigt snygga och roliga med sina färgglada blommor!

söndag 20 februari 2011

Is är hårt och änder är söta


Eftersom det var strålande väder ännu en dag bestämde vi oss för att åka till Torkelstorp och gå en promenad på den tjocka isen. Vi klädde oss i termobyxor och tjocka jackor och tog med varm choklad, säsongens sista lussekatter och några blåbärskexchokladbitar.

Det var redan en hel del människor där, bland annat hoppfulla och tålmodiga män som väntade på vind för att kunna åka isjakt.

Försiktigt gick vi ut på isen och de första tio meterna gick det riktigt bra. Jag gick lite saktare för att kunna fotografera familjen och det var verkligen vackert där ute i Kungsbackafjorden. När resten av familjen låg hundra meter före mig gick jag så sakta och höll andan i förskräckelse, för jag kände hur halt det var under mig.

Jag trodde att jag skulle klara det om jag tog myrsteg, för det var trots allt helt platt, men plötsligt låg jag där. Rakt på isen. Först föll jag på båda knäna, men i ett desperat försök att skydda kameran föll jag sedan till höger och slog i höften också.

Med darrande händer knäppte jag på kameran och minsann, turligt nog hade den klarat smällen! Båda knäna värkte, men jag kunde i alla fall stapplade ta mig upp för egen maskin. Jag tittade in mot land och konstaterade jag säkert gått 25 meter och undrade genast hur sjutton jag skulle kunna ta mig tillbaka in till tryggheten igen.

Familjen försvann längre och längre bort i fjärran och var nu små svarta prickar vid horisonten. Jag stapplade oändligt sakta in mot en sandbank som sköt upp mitt i isen och på den gick jag lite fram och tillbaka i väntan på de andra.

Till slut kom  de för att fråga varför jag inte kom efter och när jag förklarat hur våldsamt hala mina stövlar var begav sig sonen och käre maken ut på en tur till medan jag och dottern cirkulerade närmare land och gick ut på piren istället.

Sedan var det dotterns tur för ett nytt äventyr på isen och då tog maken den fina bilden när hon ligger på blankisen.

Efter att ha värmt oss med den rykande heta chokladen åkte vi in till Kungsbackaån, för att mata änderna. När jag ska bort kanterna från formbrödet till smörgåstårtan i torsdags sparade jag alla resterna i en påse och idag var det dags för de små fåglarna att få lite gott bröd.

Det var massor av änder, fiskmåsar och gråtrutar vid ån och de blev alldeles vilda av glädje när vi kom med en hel påse mat till dem.

Det här söta andparet stod länge och tittade på medan de andra hungriga kompisarna fajtades om brödbitarna. Det märktes att de uppskattade brödet, för de flaxades och ropades vilt hela tiden medan vi var kvar.

Efter detta äventyr var det riktigt skönt att få komma hem igen och även om jag slog mig lite grann, så var det i alla fall ingen som gick igenom isen och det är jag väldigt tacksam för...

lördag 19 februari 2011

Lördagsgodis och solsken


Ännu en solig och vacker vinterdag vaknar vi upp till och det är lika underbart varje gång det händer! Tack vare några riktigt kalla dagar har det frusit på igen vid stränderna och nu ser det ut som om vi backat tiden någon månad igen...

Idag ska vi se biofilmen Trassel i 3D och sedan blir det middag på stan. Vi har ännu inte bestämt var, så vi får fundera på saken.

Lördagsgodiset är redan inhandlat i alla fall och som vanligt köper jag alltid alla nyheter jag kan hitta i butikerna. Plopparna smakar som vanligt, men jag tycker att det är en alldeles strålande idé att skriva kram, puss, kärlek och lycka istället för bara plopp. När sonen fick en som det stod puss på från mig sa han att det var den bästa pussen han någonsin fått.

Blåbärskexchokladen är årets variant på den klassiska kexchokladen och vad jag vet den tredje i ordningen när det gäller smaksättningar. Först kom apelsin och förra året var det dags för hallon. Det ska bli spännande att se vad vi tycker om årets smak.

Ikväll är det tredje delfinalen i Melodifestivalen och enligt kritikernas förhandsrapporter är det årets bästa delfinal, så det ska bli intressant. Det blir faktiskt första gången som jag ser en delfinal i år. Låtarna har jag aldrig varit jätteintresserad av, men jag tycker det är kul med lite flärd och direktsändningar är alltid extra roligt, så vi brukar se dem. I år tycker jag dock att det redan innan har känts lite lamt och småtrist och recensionerna har knappast varit översvallande...

fredag 18 februari 2011

Frisyrtips mottages gärna!


Japp, så här ser jag ut nu. Allmänt långhårig och smårufsig. På måndag har jag tid hos min nyfunna och duktiga frisör, som jag gått till ett par gånger efter att ha gått hos samma favoritfrisör 22 mil bort i nästan tjugo år, och nu behöver jag tips på vad jag ska be henne göra på måndag.

Min tanke är att jag ska låta längden vara ungefär som den är, för det är inte speciellt långt, men klippa upp det mer, så det blir kortare över det hela och inte påminner så mycket om ett tak, som det lätt gör som det är nu.

Jag har också tänkt att göra lite fler vårblonda slingor, för jag trivs i lite ljusare hår än mitt naturliga bruna.

Den stora frågan är om jag ska lugg eller inte. Jag gillar att ha det då och då, för om jag plötsligt har lugg händer det något nytt, men de flesta jag känner tycker att jag inte ska ha det. En lugg måste jag platta med plattång varje morgon, men det tar vara 15 sekunder, så det är ingen stor uppoffring...

Ge mig råd! Jag är tacksam för alla tips - hur ska jag göra?!

torsdag 17 februari 2011

Tjusig smörgåstårta och kul toapapper


Äntligen kommer mamma och pappa ner med mina fina barn igen och det ska bli väldigt trevligt att få både ses och kramas igen.

I förmiddags gjorde jag en smörgåstårta som vi ska kalasa på ikväll och eftersom det är en ganska stor sats med själva röran, så kom jag på den trevliga idén att jag kunde göra en egen liten variant till min kära syster och hennes man, för de är båda väldigt förtjusta i smörgåstårta.

Det blev en väldigt söt liten tårta, tycker jag, och  det kändes kul att kunna smyga ner med en så fin present när flitiga systern sitter och sliter med pluggandet inför logistiktentan i morgon. Fantastiskt nog hade fine svågern ställt fram en bag-in-box med ett av mina absolut favoritviner, Foot of Africa, i hallen, för att jag skulle få den, så det blev ett helt strålande byte!

Jag har köpt roligt toalettpapper som är fullt av kärleksfulla dikter, så nu kommer säkert toabesöken att ta några minuter extra, för man vill ju läsa vad det står innan man spolar ner det...

onsdag 16 februari 2011

Äntligen en ny ugn


Idag kom den - den nya, efterlängtade ugnen!

Än så länge står den i hallen och det var jag som fick hjälpa killen, som kom med den, att få in den i hallen och jag kan säga att den var väldigt tung.

Vår förra ugn är väldigt välanvänd, nästan tolv år gammal och varmluftsaggregatet har inte fungerat på minst fyra år, så det var på tiden att vi bytte ut den, även om jag innerst inne önskar att prylar av den här sorten skulle ha evigt liv.

Innan varmluftsdelen slutade fungera använde jag den jämt och utnyttjade verkligen att man kunde ha tre lager inne samtidigt. En kväll när vi hade gäster och maten borde varit klar tittade jag in i ugnen flera gånger, men allt såg fortfarande helt rått ut. Det kändes väldigt konstigt att det tog sådan tid, men den stod på 225 grader och varmluft, så vi väntade tappert en stund till.

Efter ytterligare någon kvart såg laxfilén fortfarande rå ut och grönsakerna hade inte fått någon som helst färg.

Då vred jag på ratten som anger gradantalet och först när jag kom under 50-markeringen slocknade lampan. Det var alltså mindre än 50 grader i ugnen och inte alls konstigt att maten aldrig blev klar.

Från den dagen har jag fått använda ugnen som en vanlig gammaldags ugn utan varmluftsfinessen och det har för all del gått, men jag vill ofta ha både potatis i ett lager, grönsaker i ett annat och så fisk på ett tredje, så helt enkelt har det inte varit. Inte har jag kunnat baka flera sockerkakor eller kladdkakor samtidigt heller.

Nu är ordningen återställd och jag ser verkligen fram emot att den ska komma på plats, så att jag ska kunna premiäranvända den imorgon när mina fina barn och snälla föräldrar äntligen kommer.

Hoppas att tulpanerna kommer att vara lika vackra imorgon också, för de lyser verkligen i solen.

Ni kanske också lägger märke till att det numera kommer tre andra slumpvis valda blogginlägg nedanför dagens och det är en ny funktion som jag har lagt till, för att jag tyckte att det verkade roligt. Kanske kan jag tagga inläggen så att endast relaterade inlägg dyker upp, men än så länge är det helt slumpvis och jag tycker att det ser lite trevligt ut.

tisdag 15 februari 2011

Bokläsning istället för köpcentrum


På tisdagar brukar jag tillbringa ett antal timmar i Kungsmässan, eftersom barnen växelvis är på konst, men eftersom det är sportlov är barnen aktiviteter inställda och det känns som att få tre timmar i present.

Först funderade jag på om vi skulle passa på att gå på bio, men det gick inget som lockade mig så mycket här i stan att det kunde konkurrera ut bokcirkelboken Mitt liv med Saddam, så ikväll ska jag slå mig ner i soffan och läsa.

När jag skulle ta en ny sidhuvudsbild till min andra blogg bokcirkel.se tog jag med mig månadens bok ut i naturen och lade den lite här och var för att sedan välja vilken bild jag ville använda i bloggen.

Tanken med utflyktsbilden är att placera in boken i ett natursammanhang som passar månaden vi läser den i. Den förra boken, Utrensning av Sofi Oksanen, ställde jag vid en snödriva.

Bilden ovan använde jag aldrig, för jag valde till slut en där boken låg på en grånad isfläck, men jag tycker att den här också är lite kul, så jag använder den här istället.

måndag 14 februari 2011

Underbar kjol och flott middag


Desigual har alltid helt underbara kläder och när vi var i stan i söndags kunde vi (okej då, jag!) inte låta bli att slinka in i butiken i Nordstan igen och där hängde en helt underbar kjol. Jag blev störtförtjust i den direkt, men tordes inte köpa den, för den kostar ju trots allt en del...

På vägen hem ångrade jag mig, för som min käre maken brukar säga så ångrar man bara det man inte köper och det kände jag nu.

Idag, på Alla Hjärtans Dag, fick jag den i present av min extremt snälle man och jag blev så glad! Den är verkligen otroligt vacker!  Både framsidan och baksidan är otroligt fina och ändå så olika!

Dessutom köpte fine maken en ny ugn till oss och det har vi behövt i flera år så det var riktigt trevligt. Vi hittade en Miele i söndags, men eftersom vi skulle på bio var det knappast läge att kånka ut en jätteugn, så han gick tillbaka idag. På onsdag levereras den hem till oss och det ska bli helt fantastiskt att få en fungerande varmluftsugn igen.

När varmluftsaggregatet gick sönder för sådär fyra-fem år sedan var jag jättesur, för då var spisen bara fem-sex år gammal och fortfarande har jag inte direkt lust att byta ut en elvaårig ugn, men det är jobbigt när den inte fungerar, så jag är väldigt glad och tacksam över vår nya som snart ska komma.

Jag funderade länge och väl vad jag skulle bjuda käre maken på idag, men plötsligt bestämde jag mig för Pasta d'Amore, för ett bättre namn kan knappast finnas denna allahjärtansdag och det är dessutom väldigt gott. Receptet finns redan under fliken Matigare recept.

 Till det drack vi en flaska bubbel och det förgyller vilken måltid som helst. Till efterrätt blev det färska jordgubbar och förföriskt goda praliner från Belgiska pralinboden. Alla smakar verkligen olika och de bara smälter i munnen...

Ungefär så här dags för tjugo år sedan träffades jag och maken för första gången, även om vi då inte blev ett par samma dag, och det känns konstigt att tänka sig att det är så länge sedan. Det känns som igår. Eller för sådär sju-åtta år sedan kanske.

Tiden går ju som bekant fort när man har roligt.

En kärleksfull Alla Hjärtans Dag


Idag är det Alla Hjärtans Dag och det känns konstigt att fira den utan att ens på träffa sina fina barn på hela dagen. De har det säkert alldeles underbart hos mamma och pappa och kanske kan de äta lite godis ur den här skålen som jag köpte till mina föräldrar i Allahjärtansdagspresent. Eftersom jag visste att vi inte skulle ses idag fick de skålen full med godis redan i fredags och förhoppningsvis finns det lite kvar ännu.

Ikväll är det bara käre maken och jag hemma och då får jag se till att det blir något gott att äta i alla fall...

Alla Hjärtans Dag handlar för mig om kärlek till just alla. Inte bara till sin själs utvalde, utan kärleken till alla som vi älskar på olika sätt. Det behövs alltid mer kärlek och mer förståelse i världen.

Här kommer några fina hjärtan som jag har tagit och det är en hälsning till alla fina, snälla, omtänksamma, trevliga och härliga människor som finns för mig och för andra. Utan varandra har vi ingenting.

Massor av kärlek strömmar nu ut ifrån datorn - till just DIG som läser detta.